Prins Harry og Elton John sagsøger Daily Mail for grove krænkelser

Foto: Shutterstock.

En række britiske kendisser – herunder prins Harry, popikonet Elton John og skuespillerinden Elizabeth Hurley – har lagt sag an mod tabloidavisen Daily Mail for “grove krænkelser af privatlivets fred”.

 
Ud over de tre står en stor gruppe personer bag sagsanlægget. Det oplyser et advokatfirma, der repræsenterer en del af sagsøgerne ifølge Reuters. Blandt sagsøgerne er også Elton Johns ægtemand.

Gruppen mener ifølge det amerikanske medie Variety, at de er ofre for “afskyelig kriminel aktivitet og grove brud på privatlivets fred”.

Blandt andet anklager sagsøgerne Associated Newspaper for at have hyret privatdetektiver til at aflytte sagsøgernes biler og hjem og for at have betalt politiet for intern viden.

Mediet skulle ifølge anklagerne også have skaffet sig adgang til sagsøgernes bankkonti og finansielle transaktioner “gennem ulovlige midler og manipulation”, skriver Variety.

Associated Newspaper afviste torsdag aften alle anklager.

– Vi afviser fuldkommen og utvetydigt disse urimelige smædekampagner, siger en talsperson for Associated Newspaper ifølge Reuters.

Ifølge retsprotokoller er der onsdag den 6. oktober blevet anlagt tre separate retssager mod Associated Newspaper med henvisning til “misbrug af privat information”.

Prins Harry repræsenteres i sagen af det britiske  advokatfirma Hamling. Hans sag optræder endnu ikke i de officielle retsprotokoller, men de retslige skridt skulle være igangsat.

Prins Harry har hele tre gange tidligere ligget i strid med Associated Newspaper. Blandt andet har han sagsøgt mediet for telefonaflytning.

Prinsens kone, Meghan Markle, har ligeledes sagsøgt Associated Newspaper for krænkelse af hendes privatliv, efter at avisen Mail on Sunday havde udgivet dele af et privat brev, hun havde skrevet til sin far.

Meghan Markle vandt denne sag i december 2021, og avisen blev pålagt at offentliggøre en undskyldning på forsiden samt at betale sagens omkostninger.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk