Techsvindleren Elizabeth Holmes idømt godt 11 års fængsel

En dommer i den amerikanske delstat Californien har idømt techsvindleren Elizabeth Holmes en straf på 11 år og tre måneders fængsel.

 

Det skriver flere internationale medier, herunder Reuters.

Hermed er der sat punktum i sagen om kvinden, der i starten af sin karriere blev kendt som den næste Steve Jobs.

Elizabeth Holmes blev allerede i januar fundet skyldig i fire forhold. Tre af dem drejede sig om såkaldt wire fraud, som grundlæggende handler om elektronisk svindel. Det sidste forhold drejede sig om konspiration om at begå wire-svindel.

Elizabeth Holmes var grundlægger af virksomheden Theranos og tog som kun 19-årig hele Silicon Valley med storm med sine drømme om at revolutionere sundhedssektoren. Hun havde opfundet en banebrydende teknologi, der skulle gøre det muligt at udføre hundredvis af blodprøver med blot en lille dråbe blod.

Virksomheden blev på et tidspunkt vurderet til at være ni milliarder dollars værd.

Men teknologien virkede ikke. Alligevel blev Theranos’ maskiner udrullet til flere butikker i den store kæde Wallgreens, hvor flere kunder nåede at blive testet.

Virksomheden blev efter en lang række afsløringer i mediet Wall Street Journal,sendt til tvangsopløsning, og Holmes og hendes mangeårige partner, Ramesh ‘Sunny’ Balwani, blev retsforfulgt.

Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om 15 års fængsel til Elizabeth Holmes, mens hendes advokater havde plæderet for en dom på højst 18 måneder med afsoning i hjemmet.

Balwani skal for retten igen i næste måned.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk