Kvindelandsholdet frygter resultatet af torsdagens PCR-test

Foto: Shutterstock.

Det danske kvindelandshold ved EM i håndbold skal torsdag PCR-testes, efter at der i lejren er konstateret to tilfælde af coronavirus.

 

En positiv test vil betyde farvel til finalekampene.

Den danske EM-lejr blev få timer før onsdagens kamp mod Norge ramt af nyheden om, at både Kaja Kamp, der blev kaldt ned til truppen mandag aften, og assistenttræner Lars Jørgensen var blevet testet positiv for covid-19.

Resten af landsholdet testede negativ i onsdagens kviktest, men skal gennem en ny testtorsdag – denne gang med PCR.

Det skaber frygt i lejren. Reglerne foreskriver, at man, hvis man tester positiv, vil være ude i fem dage – altså indtil efter finalekampene fredag og søndag.

– Jeg tror da, at alle er nervøse. Jeg er nervøs i hvert fald. Det ville da være meganederen, hvis man lige pludselig testede positiv, når vi nu er nået så langt. Så jeg håber for alt i verden, at vi i hvert fald kan stå 16, 17 eller måske 18 piger til semifinalen fredag, siger den danske profil Rikke Iversen til TV 2 SPORT.

– Jeg synes egentlig, vi har tacklet det megagodt og haft fokus på opgaven. Men vi har måske en lille frygt for, hvad der kommer til at ske med PCR-testen.

– Vi må tage det, som det kommer, og forhåbentligt går alle fri. Men man frygter det selvfølgelig, siger hun.

Danskerne kan klynge sig til det håb, at det ved en positiv test er CT-værdien, der kan redde en spiller, hvis testen analyseres, og værdien er på den rigtige side af grænsen i forhold til smitterisiko.

Vildt ubehageligt

Den danske landstræner Jesper Jensen er selvfølgelig også utilfreds med situationen.
– Testsvaret ser vi ikke frem til. Det er ikke særligt fedt. Jeg synes, vi har gjort alt, hvad vi kunne, for at undgå det. Kaja fik covid-19 for 11-12 dage siden og blev testet. Og dagen inden hun flyver herned, får hun taget en godkendt test, som ikke viser nogen spor overhovedet. Og så kommer hun herned og tester positiv alligevel.

– Så jeg ved ikke lige, hvad der er sket, men det er vildt ubehageligt og helt vildt uheldigt. Men vi må tage det, som det er, siger landstræneren.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk