Migrantarbejder dør mellem 400-500, siger Qatar World Cup turneringschef

Foto: Shutterstock.

Mellem 400 og 500 migranter er døde som følge af udvikling i forbindelse med Qatar World Cup, har turneringens chef hævdet.

 

Hassan Al-Thawadi, generalsekretær for den øverste komité for levering og arv, gav tallene under et interview på TalkTVs Piers Morgan Uncensored.

Spørgsmålet om sikkerhed og behandling af migrantarbejdere har været et af de mest omstridte aspekter af beslutningen om at tildele turneringen til Qatar, og skøn over ofrene har varieret.

ITV News har tidligere hørt fra menneskerettighedsgruppen Equidem, at der på tværs af de otte VM-steder var påstande om hyppig misbrug, herunder alvorlige sundheds- og sikkerhedsrisici, ubetalt eller forsinket lønudbetaling, fysisk vold, diskrimination på grund af nationalitet og uhygiejnisk arbejderbolig.

Alle menneskerettighedsgrupper presser på for, at FIFA og Qatar afsætter en lille del af de milliarder, dette VM har genereret, til at oprette en erstatningsfond for familier til dem, der er blevet såret eller mistet livet.

En rapport fra avisen Guardian sagde sidste år, at 6.500 migrantarbejdere var døde i Qatar, siden Golfstaten blev tildelt VM i 2010 – noget, der var blevet “kategorisk” blevet afvist af myndighederne.

I en tale til TalkTV sagde Al-Thawadi, at der havde været tre arbejdsrelaterede dødsfald i byggeriet direkte til turneringen og 37 ikke-arbejdsrelaterede dødsfald, men det steg til 400-500 ved at tage alle de infrastrukturprojekter, der var nødvendige for at støtte værten for turneringen. begivenhed.

Al-Thawadi sagde: “Estimatet er omkring 400, mellem 400 og 500… Jeg har ikke det nøjagtige antal. Det er noget, der er blevet diskuteret.”

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fitspresso
3 months ago

you are in reality a good webmaster The website loading velocity is amazing It sort of feels that youre doing any distinctive trick Also The contents are masterwork you have done a fantastic job in this topic

Andy Nielsen

Andy Nielsen