Den allerbedste opskrift på brød med citronvalmuefrø

Foto: Shutterstock.

I stedet for at skjule valmuefrø i en luftig citronkage kan dette brød prale af en dramatisk hvirvel.

 

I stedet for at dryppe generte valmuefrø på luftigt citronbrød har denne opskrift dramatiske lag. Inspireret af den berømte valmuepasta, der findes i mange østeuropæiske desserter, jeg voksede op med. Også kendt som valmuefrø er denne pasta en blanding af valmuefrø, sukker og et bindemiddel såsom mælk eller æg.

Bruges til colache, babka, hamantaschen, halvmåneboller – mulighederne er uendelige. Hvad med at lægge det i lag på et delikat citronkvikbrød?

Sørg for at smage valmuefrøene, før du bruger dem. Den, jeg brugte til min første test, havde en sur smag, som jeg ikke var klar over, før jeg smagte det friskbagte brød. Tjek produktionsdatoen for at sikre, at valmuefrøene er så friske som muligt.

Denne opskrift bruger store partier, så se om du kan finde valmuefrø i bulkpakker såsom Nuts.com. For den bedste citronsmag skal du ikke springe over at massere citronskal i sukkeret.

Citronskal indeholder aromatiske olier med en meget mere kompleks duft end citronsaft, og sukkerets kornede tekstur hjælper med at få al smagen frem.

Den bedste måde at lave lysegult let brød uden at farve er ved at bruge økologiske græsfodrede æg. Æg giver en citrongul nuance.

Opskriften findes her: https://food52.com/recipes/87121-best-lemon-poppy-seed-bread-recipe?utm_source=YouTube&utm_medium=SocialMarketing&utm_campaign=ShortsCarolinaPoppySeedBread

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk