Disney skifter topchef med øjeblikkelig virkning

Foto: Shutterstock.

Topchefen i Disney, Bob Chapek, stopper med øjeblikkelig virkning. Han afløses af Robert Iger, der var topchef fra 2005 til 2020, hvor Bob Chapek overtog posten.

 

Det skriver underholdningskoncernen i en pressemeddelelse ifølge det amerikanske medie CNBC.

I meddelelsen oplyses det, at Robert Iger tiltræder med øjeblikkelig virkning.

Ændringen kommer, få dage efter at Bob Chapek sagde, at han har planer om at gennemføre besparelser i selskabet, skriver CNBC.

Planerne lød blandt andet på ansættelsesstop og afskedigelser.

– Vi takker Bob Chapek for hans tjeneste i Disney i løbet af hans lange karriere – herunder at have navigeret selskabet gennem de hidtil usete udfordringer i løbet af pandemien, siger Susan Arnold, der er bestyrelsesformand i Disney, i meddelelsen.

– Bestyrelsen har konkluderet, at mens Disney tager hul på en tiltagende kompliceret periode, hvor branchen forandrer sig, er Robert Iger i en unik position i forhold til at føre selskabet gennem denne afgørende periode.

8. november kom Disneys regnskab for fjerde kvartal. Regnskabet viste, at Disney er lykkedes med at skaffe 12,1 millioner nye abonnementer til streamingtjenesten Disney+.

Omkostningerne til selskabets streamingafdeling er til gengæld mere end fordoblet det seneste år.

Robert Iger har sagt ja til at fungere som topchef i to år. Han har desuden fået mandat til at finde en arvtager i tæt samarbejde med selskabets bestyrelse.

Ifølge CNBC er Robert Iger en vellidt figur i Disney. Han stod blandt andet i spidsen, da Disney overtog Pixar og Marvel.

Begge dele ses som store succeser, der har tjent mange penge til Disney.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk