Barack Obama vinder Emmy for at fortælle Netflix-dokumentar

Foto: Shutterstock

Den tidligere præsident Barack Obama vandt lørdag Emmy-prisen for bedste fortæller for sin Netflix-dokumentarserie, Our Great National Parks.

 

Obamas produktionsselskab, Higher Ground, står bag den femdelte serie om nationalparker rundt om i verden.

Obama har i forvejen too Grammy-priser, og den nytilkomne Emmy sætter ham halvvejs til at blive en Egot – en person med en Emmy, Grammy, Oscar og Tony-pris.

Han bliver kun den anden amerikanske præsident i historien, der vinder en Emmy.

Netflix-serien viser naturlig skønhed, der spænder over fem kontinenter, og byder på steder, herunder chilenske Patagonien og Indonesien.

Andre kandidater i kategorien for bedste fortæller inkluderer David Attenborough, Lupita Nyong’o og Kareem Abdul-Jabbar.

Efter at have forladt embedet i 2017, oprettede den tidligere præsident og hans kone Michelle Higher Ground, og indgik en aftale med Netflix, der siges at være værd titusinder af millioner dollars.

Obama vandt Grammy Awards for lydversioner af hans erindringer “The Audacity of Hope” og “Dreams from My Father”.

Den eneste anden præsident, der vandt en Emmy, var Dwight Eisenhower, som vandt en ærespris i 1956 for at være den første præsident, der afholdt en tv-presset nyhedskonference.

Kun 17 personer har opnået Egot-status til dato, herunder Mel Brooks, Whoopie Goldberg, Audrey Hepburn og Jenifer Hudson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk