Lewis Hamilton kaldte N-ord af Nelson Piquet, da F1 fordømmer chokerende video

Top racerkøreren blev hele 2 gange kaldt for et racistisk udtryk

Et interview fra november er dukket op igen, hvor Nelson Piquet to gange bruger et racistisk udtryk om Lewis Hamilton, når han kommenterer hans sammenstød med Max Verstappen.

Formel 1 har fordømt Nelson Piquet, efter at den tredobbelte verdensmester brugte et racemæssigt krænkende udtryk, mens han refererede til Lewis Hamilton.

Piquet kom med kommentarerne, mens han talte om Hamiltons sejr ved sidste års britiske Grand Prix på en brasiliansk podcast. Under løbet var Hamilton involveret i en hændelse med Max Verstappen på den indledende omgang, hvor hollænderen til sidst styrtede ud efter at have fået kontakt med sin rivals bil.

Hamilton fortsatte med at vinde løbet, og Piquet brugte to gange et racistisk udtryk, som er brasiliansk slang for N-ordet, til at beskrive briten, da han talte til den brasilianske publikation Estadao.

I en video udgivet i mandags sagde Piquet: “N******* satte bilen på den forkerte måde og lod ikke [den anden chauffør svinge]. Den n******* satte bilen på den forkerte måde. bil på den forkerte vej på hjørnet, det er fordi du ikke kender kurven.

“Det er en meget høj kurve, der er ingen måde at passere to biler, og der er ingen måde, du kan lægge bilen til side. Han gjorde [Verstappen] beskidt. Hans held var, at kun den anden var væk.”

I en erklæring sagde F1: “Diskriminerende eller racistisk sprogbrug er uacceptabelt i enhver form og har ingen del i samfundet. Lewis er en utrolig ambassadør for vores sport og fortjener respekt. Hans utrættelige indsats for at øge mangfoldighed og inklusion er en lærestreg for mange og noget, vi er forpligtet til i F1.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk