Uvalde-skyderi: Robb Folkeskole skal rives ned

Mindesmærker ved Robb Elementary School. Foto: Shutterstock

Robb Elementary School i Uvalde, Texas – hvor en bevæbnet mand dræbte 19 elever og to lærere – vil blive revet ned, har byens borgmester sagt.

Borgmester Don McLaughlin fremsatte påstanden tirsdag på et anspændt og følelsesladet rådsmøde med beboere, der krævede svar på grund af skyderiet.

Han sagde ikke, hvornår skolen ville blive revet ned.

Offentlig vrede er steget siden hærværket i maj, hvor politiet er anklaget for at vente over en time på at konfrontere overfaldsmanden.

“Min forståelse – og jeg havde denne diskussion med forstanderen – er, at skolen vil blive revet ned. Du kan aldrig bede et barn om at gå tilbage eller en lærer om at gå tilbage i den skole nogensinde,” sagde hr. McLaughlin.

Robb Elementary har næsten 600 elever i anden, tredje og fjerde klasse.

Joe Biden foreslog nedrivning

USA’s præsident Joe Biden havde foreslået at rive skolen ned, fortalte statssenator Roland Gutierrez til lokale medier i sidste måned.

Robb Elementary bliver ikke den første skole, der bliver revet ned efter et masseskyderi.

Sandy Hook Elementary School i Newtown, Connecticut, blev raseret, efter at 20 elever i alderen seks og syv år og seks ansatte blev skudt i 2012. En ny skole blev bygget på samme grund.

Politiet tøvede

Texas’ offentlige sikkerhedschef sagde tirsdag, at der var nok politi på stedet i Uvalde til at have stoppet pistolmanden tre minutter efter, at han gik ind i bygningen. Men politiet ventede i mere end en time uden for klasseværelserne, før et hold trådte ind.

Steven McCraw fortalte et statssenat, der hørte politiets reaktion, var en “absorberende fiasko” og anklagede chefen på stedet for at sætte betjentenes liv over børnenes.

Angrebet af en 18-årig – identificeret som Salvador Ramos – har ført til fornyet national debat om våbenregler.

Amerikanske senatorer fremførte tirsdag ny lovgivning for at behandle masseskyderier i det, der er blevet kaldt de mest betydningsfulde nye våbenkontroller i en generation.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk