Schweizisk storbank i krise – vil fyre 9000 medarbejdere

Foto: Shutterstock.

Den schweiziske storbank Credit Suisse oplyser, at man i løbet af de næste tre år vil fyre 9000 ansatte. Det skriver BBC.

 

Banken har i de seneste år været ramt af en række skandaler. Eksempelvis er banken blevet afsløret i at spionere mod sine egne ansatte. Desuden er banken idømt bøder for svigagtig långivning samt for hvidvask af penge for en narkoring.

Krisen i banken afspejles i bankens regnskab, idet Credit Suisse i torsdags præsenterede et underskud på ikke mindre end 30 milliarder kroner i tredje kvartal 2022, hvilket er markant højere end bankens eget estimat.

Aktiemarkederne har reageret skarpt på kendsgerningerne, og bankens aktiekurs faldt hele 13 procent efter offentliggørelsen af den skrappe spareplan, der vil nedbringe antallet af ansatte fra i dag 52.000 til 43.000 i 2025.

Credit Suisse fyrede sidste år sin formand, Antonio Horta-Osorio, efter at han havde forbrudt sig mod coronareglerne, og bankens administrerende direktør er blevet fyret i år, efter at bankens aktiekurs siden årsskiftet er blevet halveret.

Credit Suisse er Schweiz’ næststørste bank.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk