Japan indleder undersøgelse af den kontroversielle Unification Church

Shinzo Abe. Foto: Shutterstock.

Japan har iværksat en undersøgelse af Unification Church, en kontroversiel religiøs gruppe, i forbindelse med mordet på den tidligere premierminister Shinzo Abe.

 

Undersøgelsen, ledet af kulturminister Keiko Nagaoka, kom efter at tidligere premierminister Shinzo Abe blev skudt og dræbt i juli af slægtninge til Unification Church-medlemmer, der “nagede og troede, at Abe var en tilhænger.”

Støtten til premierminister Fumio Kishidas kabinet styrtdykkede, hvilket udløste en række påstande og spørgsmål om dets forbindelser til den kontroversielle gruppe med det regerende liberale demokratiske parti.

Kishida sagde mandag til parlamentet: “Regeringen tager det faktum alvorligt, at der er mange ofre, fattigdom og ødelagte familier, og de er ikke blevet tilstrækkeligt frikendt.

Undersøgelsen blev udført, efter at regeringen “havde modtaget mere end 1.700 høringsanmodninger pr. 30. september gennem en telefontjeneste, der blev lanceret den 5. september,” sagde Kishida ifølge Kyodo News.

Omkring halvdelen af ​​det liberale demokratiske partis lovgivere siges at være tilknyttet denne gruppe, som nu er blevet omdøbt til Familieforbundet for verdensfred og forening.

Efterforskningen kan resultere i, at gruppen mister sin status som en religiøs gruppe i landet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk