Ashraf Ghani siger, at han stadig er præsident i Afghanistan

Ashraf Ghani. Foto: Shutterstock.

Afghanistans tidligere præsident, Mohammad Ashraf Ghani Ahmadzai, hævdede i sit første personlige interview et år efter at være flygtet fra Kabul, at han var den sidste person, der forlod landet.

 

I et interview med det nystiftede medieselskab ABN sagde Ghani, der tilbragte et år i eksil: Jeg er præsident, indtil befolkningen i Afghanistan lovligt afgiver magten til en anden. ”

Han sagde, at han var den sidste, der forlod landet, før Taleban invaderede Kabul, fordi mere end halvdelen af ​​kabinettet, inklusive forsvarsministeren og andre højtstående regeringsembedsmænd, allerede var flygtet fra landet.

En smertefuld oplevelse

Han sagde, at han forlod landet af bekymring for sin egen sikkerhed for ikke at gentage den smertefulde oplevelse af sin historie.

Den afghanske præsident Mohammad Najibullah blev arresteret og henrettet af Taleban, efter at han tog kontrol over Kabul i 1996. Ashraf Ghani påpegede også i et ABN-interview, at mange pensionerede amerikanske generaler og medierapporter havde dæmpet moralen i den afghanske hær før Kabuls fald. .

Han forklarede, at den amerikanske ambassade havde evakueret tusindvis af afghanske tropper på et tidspunkt, hvor Afghanistan havde mest brug for det, inklusive nøglemedlemmer af National Security Agency (NDS) Special Forces.

Ghani sagde, at han tvivlede på USA’s motiver, og at hvis de støttede den republikanske regering, skulle de ikke have trukket de afghanske styrker tilbage.

Taleban tog magten

Da han blev spurgt om strategien med at dele magten med Taleban, svarede Ghani, at det ikke var muligt, da han allerede havde afvist Istanbuls forslag om magtdeling mellem Taleban og den republikanske regering.
Han kritiserede også skarpt Abdullah Abdullah og Hamid Karzai, som stadig er i Kabul.

Ghani kaldte Abdullah Abdullah, der er ansvarlig for skrøbeligheden af ​​Afghanistans statsopbygningssystem, og Zalmay Khalilzad, USA’s tidligere særlige udsending til Afghanistan, for at være ikke-selvforsynende personer.

Interviewet kom, efter den endelige rapport fra den særlige generalinspektør for genopbygning af Afghanistan (SIGAR) konkluderede, at beskyldningerne mod den afghanske præsident var grundløse.

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mikkel
Mikkel
1 year ago

Vildt

Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk