Ny teknik kan gøre smertefrie, blodfrie tatoveringer til en realitet

Foto: Shutterstock

Når plasterets mikronåle gennemborer huden, opløses de, frigiver blækket og påfører tatoveringen.

 

Smertefrie, blodløse tatoveringer er blevet skabt af videnskabsmænd, som siger, at teknikken kan have medicinske og kosmetiske anvendelser.

Forskere har udviklet en metode til at skabe tatoveringer uden smerte eller blod, og de mener, at den kan have både medicinske og æstetiske anvendelser.

Georgia Institute of Technology i USA har udviklet den teknologi, der snart kan føre til simple tatoveringsoperationer. Proceduren involverer påføring af blæk på huden ved hjælp af tatoveringsplastre med mikronåle.

Mikronåle bruges i denne selvadministrerede metode til at præge et design ind i huden uden at forårsage ubehag eller blødning.

“Vi har miniaturiseret nålen, så den er smertefri, men stadig effektivt afsætter tatoveringsblæk i huden. Dette kunne ikke kun være en måde at gøre medicinske tatoveringer mere tilgængelige på, men også til at skabe nye muligheder for kosmetiske tatoveringer på grund af den nemme administration,” sagde Mark Prausnitz, der var ansvarlig for projektet hos Georgia Tech.

Selvom innovationens første anvendelser sandsynligvis er inden for det medicinske område, forestiller dens skabere, at den også finder anvendelse i tatoveringsstudier som et mere behageligt alternativ.

Tatoveringer involverer ofte en smertefuld og tidskrævende teknik med at punktere huden 50-3.000 gange i minuttet med store nåle for at afsætte blæk under overfladen.

Georgia Tech-forskerne skabte mikronåle ved hjælp af tatoveringsblæk indkapslet i en matrix, der opløses.

Hver mikronål fungerer som en pixel til at generere et tatoveringsbillede i enhver form eller mønster, og forskellige farver kan bruges. Dette opnås ved at placere mikronålene i et bestemt mønster.

Nogle gange, i medicinske omgivelser, bruges tatoveringer til at skjule ar, direkte gentagne strålebehandlinger for kræft.

Endnu kun til medicinsk brug

Lige nu er brugen af disse mikronåle fuldstændig medicinsk. Men med tiden kan opfinderne frigive dem til brug i tatovører, så tatoveringsentusiaster kan vælge en smertefri tatovering.

Ud over at gøre medicinske tatoveringer mere populære og tilgængelige, vil disse mikronåle også gøre kosmetiske tatoveringer populære på grund af deres brugervenlighed.

For at lave en almindelig tatovering gennemborer tatovøren din hud 50-3000 gange hvert minut, afhængigt af designet. De bruger store nåle til at fæstne blækket på hudens overflade. På denne måde tager en tatovering meget tid, og processen er meget smertefuld.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk