En slagter i Hedensted sælger hestekød som alternativ til oksekød, og han sælger meget.
I takt med at inflationen er steget gevaldig, så har flere danskere forsøgt at finde billigere alternativer til oksekød eller helt at undvære det.
For Dennis Ladegård, som har sin butik i Hornsyld, er en løsning blevet hestekød.
Det fortæller han til TV Syd.
– Vi har taget en chance og genindført hestekød, fortæller Dennis Ladegård.
– Hvis nogen kommer ned og skal have et halvt kilo hakket oksekød, og så kan se, at hestekød er billigere, så tager de det, siger Dennis Ladegård og fortæller også, at han på det seneste har solgt dobbelt så meget hestekød, som han plejer at sælge oksekød.
Hestekød er saftigt og har en let sødlig smag.
– Hvis man sidder derhjemme med fire børn og en mand, der spiser godt, så er der meget at spare på et kilo kød, og i en kødsovs eller lasagne kan man ikke smage forskel, fortæller Dennis Ladegård.
I skrivende stund kan slagteren tilbyde hestekød til halv pris af oksekød.
En særlig garanti
Hestekød var førhen meget populært og en måde at spare penge på, men de seneste mange år har flere og flere fravalgt det.
Det hænger formentlig sammen med, at flere har fået hest og rigtig mange børn går til ridning og på den måde har fået et nært forhold til hesten.
Derfor stiller slagteren en helt særlig garanti til sine kunder
– Det skal ikke være sådan, at lille Trine har fået slagtet sin hest, fordi den har brækket et ben eller noget, siger han.
Derfor køber han ikke hestekød i en stor radius omkring butikken, så kunderne ikke risikerer at møde deres elskede ridedyr som fars.