Flåter svækker hudens immunrespons

Foto: Shutterstock.

Hidtil har videnskabsmænd ikke helt forstået, hvorfor flåter er så risikable sygdomsvektorer.

 

Et undersøgelseshold ledet  af Johanna Strobl og Georg Stary fra MedUni Wiens Dermatologiske Afdeling antyder, at skovflåtspyt hæmmer porerne og hudens forsvarsfunktion og dermed øger risikoen for sygdomme, som omfatter flåtbåren hjernebetændelse (TBE) ) eller Lyme-syge. Observationen blev for nylig udstationeret i Journal of Clinical Investigation.

Forskerne udførte deres undersøgelser på porer og hudprøver fra frivillige og desuden på eksempler af menneskelige porer og hud, idet de efterlignede tygningen af ​​den maksimale ikke usædvanlige europæiske flåt (Ixodes ricinus).

I hvert tilfælde ledede besætningen ved hjælp af Georg Stary (MedUni Wiens afdeling for Dermatologi, CeMM Research Center for Molecular Medicine ved det østrigske videnskabsakademi, Ludwig Boltzmann Instituttet for Sjældne og Udiagnosticerede Sygdomme) i samarbejde med undersøgelserne organisation af Hannes Stockinger (Center for Patofysiologi, Infektiologi og Immunologi ved MedUni Wien) anerkendte uventet foregår stilarter af immun modulation.

For eksempel blev det fastslået, at funktionen af ​​immunceller, specifikt T-celler, som kan være kritiske for immunologisk hukommelse, blev forstyrret ved hjælp af berøring med skovflåtspyt.

Flåtspyt modulerer immunapparatet

Forskerne lavede sammenlignelige observationer i tidlige niveauer af versionskontamination ved hjælp af Borrelia burgdorferi, det maksimale ikke usædvanlige sted for Lyme-syge. De fastslog, at præ-inkubation af Lyme-syge-overførende bakterier (B. burgdorferi spirochetes) med skovflåtspytkirtelekstrakter hæmmer opbygningen af ​​immunceller inde i porerne og huden og vil øge patogenbyrden. “Samlet set fandt forskernei ud af, at fodring af flåter forårsager dybtgående ændringer inde i porerne og hudens immunsystem, der hæmmer nabolagets immunrespons. Denne metode, hvor risikable patogener, som kan tilføres porerne og huden sammen med skovflåtspyt, kan formere sig ekstra let, hovedsagelig til forurening,” siger Johanna Strobl, hovedskaber af observationen, og opsummerer resultaterne af de primære undersøgelser.

Klimaskifte vil øge risikoen for flåter

Østrig er et af de internationale steder med den højeste forekomst af flåter. Næsten hver 2. europæiske skovflåt er betændt med patogener, mens Lyme-syge og flåtbåren hjernebetændelse (TBE) er de maksimale ikke usædvanlige flåtbårne sygdomme. Spindlerne viser sig at være livlige ved en temperatur på 7 grader. På grund af stigende temperaturer, der er relateret til vejrskifte, udgør flåter nu desuden en chance i højereliggende områder i Østrig og til sidst i efteråret.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk