Lavtlønnede arbejdere vil sandsynligvis ikke rapportere overgreb, af frygt og usikkerhed

Foto: Shutterstock.

Lavtlønnede arbejdere rapporterer ikke at blive underbetalt på grund af frygt og usikkerhed, advarer en ny rapport.

 

Low Pay Commission (LPC) sagde, at processen med at rapportere misbrug ikke fungerer for de mest sårbare medarbejdere.

Den undersøgte manglende overholdelse og håndhævelse af mindstelønnen i Leicesters tekstilindustri og sagde, at flere agenturer siden 2020 har udført store fælles håndhævelse operationer i området, delvist som svar på rapporter om udnyttelse og underbetaling.

Håndhævelsesorganer har fundet relativt beskeden manglende overholdelse i Leicester, mens kommissærer talte med andre organer og enkeltpersoner, som mente, at manglende overholdelse var “udbredt og åbenlys”, sagde rapporten.

Slående beviser

De beviser, vi hørte fra arbejdere i Leicester, var slående.

“På trods af nogle positive fremskridt for nylig efterlader jobusikkerhed en giftig arbejdspladskultur at lave forventninger. Arbejdere fanget i job af dårlig kvalitet og sårbare over for udnyttelse.

“De samme faktorer betyder, at det er usandsynligt, at de vil rapportere overgreb, hvilket underminerer indsatsen for at håndhæve arbejdstagernes rettigheder.

“Sagen om Leicester er ikke enestående. I hele Storbritannien står arbejdstagere i usikre stillinger over for de samme forhindringer med de samme konsekvenser for håndhævelsen.

“Problemet kræver omfattende handling, herunder at give disse arbejdere større sikkerhed over deres timer og indkomst.”

Kommissionen sagde, at processen med at rapportere misbrug ikke virker for de mest sårbare lavtlønnede arbejdstagere og undlader at engagere tredjeparts organer, som arbejdere kan stole mere på.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk