EU bakker op om crypto-reglerne mod hvidvaskning af penge

Kryptobørs. Foto: Shutterstock

29. juni (Reuters) – EU’s forhandlere nåede onsdag en foreløbig aftale om anti-hvidvaskningsregler for kryptovalutaer, der ville anspore kryptofirmaer til at tjekke deres kunders identitet i den seneste reguleringsmæssige stramning af frihjulssektoren.

Reglerne, som er imod den store amerikanske børs Coinbase Global Inc (COIN.O), vil også kræve, at kryptofirmaer rapporterer mistænkelige transaktioner til regulatorer for at hjælpe med at slå ned på beskidte penge, sagde Europa-Parlamentet og Rådet i en erklæring onsdag.

Coinbase reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar.

Reguleringen af kryptosektoren på 2,1 billioner dollars er stadig usammenhængende over hele verden.

Når de er skrevet, kræver reglerne godkendelse af flere instanser for at træde i kraft. Tilsynet ville sikre, at kryptoaktiver kan spores på samme måde som traditionelle pengeoverførsler, tilføjede erklæringen.

Identifikation af kriminelle

“De nye regler vil gøre det muligt for retshåndhævende embedsmænd at være i stand til at forbinde visse overførsler til kriminelle aktiviteter og identificere den virkelige person bag disse transaktioner,” sagde Ernest Urtasun, en lovgiver i det spanske Grønne Parti, som hjalp med at styre foranstaltningen gennem Europa-parlamentet.

I et brev set af Reuters sendt til 27 EU-finansministre den 13. april bad kryptovirksomheder politikere om at sikre, at deres regler ikke gik ud over eksisterende regler under den globale Financial Action Task Force (FATF), som sætter standarder for bekæmpelse af hvidvaskning af penge.

Onsdag sagde Europa-Parlamentet og Rådet, at de foreslåede regler også vil dække “ikke-hostede” krypto-punge, som opbevares af enkeltpersoner og ikke administreres af en licenseret kryptobørs, for transaktioner på over 1.000 euro (7.450 kr) med tjenesteudbydere.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk