Ny teknologi kan vise trafikinformationer direkte på vejen

Foto: Shutterstock

Ford er i øjeblikket ved at afprøve ny forlygteteknologi, der gør det muligt at projicere information på vejen foran køretøjet, så chauffører kan se, for at hjælpe dem med at bevare deres udsyn på vejen foran.

 

Disse højopløselige forlygter kan projicere information såsom retninger, hastighedsgrænser eller vejr på vejoverfladen foran køretøjet, så føreren kan modtage denne information, mens deres synsfelt forbliver på vejen foran af dem. Dette er for at hjælpe med at mindske nogle af risikoen for natkørsel, da 40 % af kollisionen finder sted i mørket i Storbritanien, siger Ford.

Undgå at køre forkert

For eksempel tilbagelægger et køretøj, der kører med 90 km/t, 25 meter hvert sekund, hvilket betyder, at selv et kort blik på en navigationsskærm i køretøjet kan resultere i at “køre blindt” i en afstand på 10 meter eller mere, sagde bilproducenten. På en uoplyst eller dårligt oplyst vej kan det betyde, at man misser et vejkryds, vejskilt eller et sving.

Projektering af information på vejbanen ved hjælp af disse højopløselige forlygter kan også gavne andre trafikanter, for eksempel ved at projicere grafikken af ​​et fodgængerfelt på vejen i tilfælde, hvor vejafmærkningen er falmet eller på anden måde er uklar.

Andre muligheder kan også omfatte at vise føreren en kurs, der skal følges for at passere cyklister på sikker afstand, at projicere køretøjets bredde ud på vejen for at hjælpe med sikker passage gennem et mellemrum eller parkeringsplads, samt information om uønskede vejforhold som snefald, isglatte veje eller andre glatte forhold.

En kæmpe hjælp i mørke

“Det, der startede som at lege med et projektorlys og en tom væg, kunne tage belysningsteknologier til et helt nyt niveau. Der er nu potentialet til at gøre så meget mere end blot at oplyse vejen forude, for at hjælpe med at reducere stress involveret i at køre om natten. Føreren kunne få væsentlig information uden nogensinde at skulle fjerne øjnene fra vejen,” siger Lars Junker, der er ansvarlig for ADAS-funktioner og software hos Ford Europe.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk