Bill Cosby civilretssagsjury skal starte drøftelserne forfra

Nævningene var begyndt at votere den 16. juni efter en to ugers retssag.

Efter to dages overvejelser, hvor de nåede til afgørelser om næsten alle de spørgsmål, der blev stillet dem, skal nævninge i den civile retssag, der tog stilling til anklager om seksuelt misbrug mod Bill Cosby, starte forfra på mandag.

Ved slutningen af ​​retsdagen fredag ​​(17. juni) var juryen i Los Angeles County nået til enighed om, hvorvidt Cosby havde forgrebet sig seksuelt på sagsøger Judy Huth på Playboy Mansion, da hun var 16 i 1975, og om Huth fortjente nogen erstatning.

I alt havde de besvaret otte ud af ni spørgsmål om deres domsformular, alle undtagen ét, der vedrørte, om Cosby handlede på en måde, der burde kræve strafbar erstatning. Dommer Craig Karlan, der havde lovet en nævning, da hun indvilligede i at deltage i juryen, at hun kunne rejse efter fredag ​​for et forudgående tilsagn, besluttede efter Cosbys advokaters indsigelser at acceptere og læse dommen om de spørgsmål, juryen havde besvaret.

Retsbygningen krævet ryddet

Men han var nødt til at ændre kurs, da deputerede i Santa Monica Courthouse dukkede op og krævede, at han skulle rydde retssalen. Retsbygningen har en påkrævet lukketid på 16.30. på grund af der ikke var afsat penge til suppleanters overarbejde.

Karlan nægtede at kræve, at den afgående nævning, der var blevet valgt som formand, skulle vende tilbage mandag, så nævningene bliver nødt til at begynde igen med en suppleant i hendes sted.

“Jeg vil ikke gå på kompromis med mit løfte,” sagde Karlan.

Det var en bizar afslutning på en mærkelig dag med juryforhandlinger. Det begyndte med en note til dommeren om, hvad han kaldte et “personlighedsproblem” mellem to nævninge, der gjorde deres arbejde vanskeligt. Efter at have kaldt dem til retssalen og fået dem til at acceptere, at alle nævninge ville blive hørt i diskussionerne, genoptog nævningene, men de havde en konstant byge af spørgsmål om spørgsmål med deres domsform, som dommeren og advokaterne skulle diskutere og besvare.

Et spørgsmål var, hvordan man beregner erstatning. Efter frokostpausen argumenterede Cosby-advokaten Jennifer Bonjean for, at retssagen var ugyldig på grund af et billede taget af et medlem af Cosbys team, der viste en nævning, der stod tæt på en Cosby-anklager, som havde siddet blandt publikum og overværet retssagen.

Karlan sagde, at billedet ikke tydede på, at der var foregået nogen samtale, og afviste hurtigt fejlsagsbegæringen og fik samtidig forsikringer fra den pågældende nævning og derefter hele juryen om, at ingen havde diskuteret sagen med dem.

Nægter enhver seksuel kontakt med Judy Huth

Anklageren, Los Angeles-kunstneren Lily Bernard, som har anlagt sit eget søgsmål mod Cosby i New Jersey, nægtede at have talt med nogen nævninge.

“Jeg har aldrig talt med nogen nævninge,” sagde Bernard til dommeren fra sin plads i retssalen.

»Jeg ville aldrig gøre noget for at bringe denne sag i fare. Jeg ser ikke engang på dem.”

Karlan kæmpede for at komme forbi forhindringerne og få nævningene til at votere så længe som muligt, og holdt advokater, journalister og domstolspersonale i retssalen klar til at agere, så snart en dom blev læst, men det var nytteslyst til sidst.

Nævninge var begyndt at drøfte torsdag morgen efter en to ugers retssag. Cosby, 84, der blev løsladt fra fængslet, da hans dom i Pennsylvania blev annulleret for næsten et år siden, deltog ikke. Han nægtede enhver seksuel kontakt med Huth i et klip fra en video fra 2015, der blev vist for nævninge. Afvisningen er blevet gentaget under hele retssagen af ​​hans talsmand og hans advokat.

I de omstridte afsluttende argumenter opfordrede Bonjean nævningene til at ignorere de offentlige anklager mod Cosby og kun overveje retssagsbeviserne, som hun sagde ikke var tæt på at bevise Huths sag. Huths advokat Nathan Goldberg fortalte nævninge, at Cosby skulle holdes ansvarlig for den skade, han havde påført hans klient. Newstimes.dk nævner normalt ikke personer, der siger, at de er blevet seksuelt misbrugt, medmindre de udtaler sig offentligt, hvilket Huth og Bernard hver især har gjort.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk