Microsoft opgraderer Windows 11 med nye sikkerhedsfunktioner

Foto; Shutterstock

Microsoft har udgivet en ny opdatering, der bringer flere nye sikkerhedsfunktioner til deres Windows 11-operativsystem.

 

Listen omfatter blandt andet applikationskontrolforbedringer, beskyttelse af sårbare drivere, forbedret identitetsbeskyttelse og forenklet adgangskodestyring.

Microsoft skrev i et blogindlæg, at det har tilføjet en række funktioner, som det kalder Smart App Control, der giver folk et stramt sikkerhedsniveau, selv når de vælger deres egne applikationer.

Funktionen bruger kunstig intelligens og en database med 43 billioner sikkerhedssignaler indsamlet af Microsoft dagligt for at hjælpe med at forhindre scriptangreb og beskytte brugere mod at køre upålidelige eller usignerede applikationer, der ofte er forbundet med malware eller angrebsværktøjer.

En anden sikkerhedsforbedring i den seneste Windows 11-opgradering vedrører hypervisor-beskyttet kodeintegritet (HVCI), en teknologi, der bruger virtualiseringsbaseret sikkerhed (VBS) til forbedret kernebeskyttelse mod potentielle trusler. Efter opdateringen vil HVCI være aktiveret som standard på alle nye Windows 11-enheder.

Microsoft har desuden opgraderet sin liste over sårbare drivere, som også vil være slået til som standard for alle nye Windows 11-computere.

Også fokus på virksomheder

Derudover har teknologigiganten introduceret en række yderligere sikkerhedsfunktioner designet til at støtte virksomheder i deres hybride arbejdsoperationer. Disse omfatter aktivering af Windows Defender Credential Guard og credential isolation med Local Security Authority (LSA) beskyttelse som standard med Windows 11 Enterprise.

Yderligere kan den forbedrede phishing-beskyttelsesfunktion i Microsoft Defender SmartScreen nu registrere og advare brugere, når de indtaster adgangskoder til en kendt kompromitteret app eller hjemmeside. Virksomheden opgraderede også Windows Hello for Business for at gøre implementeringen nemmere.

“Vi fortsætter med at tilføje beskyttelse fra chip til sky, med vægt på fordelene ved at bruge nye, moderne enheder med hardwarefunktioner optimeret til sikkerhed og hybridarbejde,” skriver Microsoft.

“Vi arbejder alle sammen mod en mere sikker fremtid, og vi ser frem til at levere mere innovation, der ikke kun vil opdage trusler, men også hjælpe med at forhindre dem.”

Opdateringerne kommer uger efter, at Microsofts sikkerhedsforskere fandt en sårbarhed med høj alvorlighed i TikToks Android-app.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk