Tidligere F1-løbsdirektør Michael Masi bryder tavshed og reflekterer over sin karriere

Michael Masi. Foto: Shutterstock.

Den tidligere F1-løbsdirektør Michael Masi bryder sin tavshed og reflekterer over sin karriere, efter det viste sig, at han forlader FIA, men nævner ikke DEN beslutning i Abu Dhabi, som gav F1-titlen til Max Verstappen over Lewis Hamilton.

Michael Masi har brudt sin tavshed en dag efter sin beslutning om at træde væk fra Formel 1 – hans første offentlige bemærkninger siden det kontroversielle 2021-sæsonafslutningsløb i Abu Dhabi.

Tirsdag kom det frem, at Masi flytter tilbage til Australien for at være tættere på sin familie.

Masi var løbsdirektør for 2021 F1-sæsonen, men han skabte stor kontrovers i det sæsonafslutningsopgør i Abu Dhabi, hvor han i det væsentlige tog titlen væk fra Lewis Hamilton med en beslutning, der senere blev beskrevet som en ‘menneskelig fejl’ af FIA-cheferne.

Niels Wittich og Eduardo Freitas erstattede Masi i rollen som løbsdirektører, hvor parret indtil videre har undgået enhver større kontrovers i 2022-sæsonen

I starten af ​​2022 blev Masi fyret fra rollen som løbsleder, men forblev i FIA, hvor den nye præsident Mohammed Ben Sulayem insisterede på, at han ‘stadig er en vigtig figur’ i virksomheden. Masi havde overtaget rollen som løbsleder i stedet for Charlie Whiting, der døde kort før det australske grandprix tilbage i 2019.

Nu, da han forbereder sig på at træde tilbage, har Masi reflekteret over sin karriere inden for racerløb, men han har ikke nævnt Verstappen-Hamilton-hændelsen i Abu Dhabi, som han vil blive husket for.

Vil være tættere på familie og venner

‘Det har været en fornøjelse og ære at repræsentere FIA ​​som enkeltsædet sportsdirektør og FIA Formel 1-løbsdirektør og sikkerhedsdelegeret siden Charlies uventede og tragiske bortgang i Melbourne 2019.

‘Efter at have arbejdet på forskellige projekter rundt om i verden med Federationen og dets medlemsklubber i over et årti før min udnævnelse, har jeg nu besluttet at forlade organisationen og flytte tilbage til Australien for at være tættere på min familie og venner.

‘Jeg er stolt over at have arbejdet sammen i mange år med de forskellige FIA-medlemsklubber, Formel 1-gruppen, konkurrenterne, initiativtagerne og kredsløbs operatørerne og mine kolleger og team internt i FIA. Jeg vil altid værdsætte disse livslange forhold og venskaber, som jeg har udviklet gennem min rejse til dato.

“I særdeleshed er jeg Herbie Blash og afdøde Charlie Whiting evigt taknemmelig for at have identificeret mig som en fremtidig efterfølger i 2018, en rolle, som jeg så frem til at skygge at lære af Charlie i mange år forud for hans chokerende bortgang. Jeg giver også min oprigtige påskønnelse for støtten og vejledningen under min embedsperiode fra den tidligere FIA-præsident Jean Todt, Stefano Domenicali, og mit dedikerede FIA ​​Single Seater-hold.

‘Jeg udtrykker min påskønnelse til de titusindvis af dedikerede frivillige og embedsmænd, der tillader motorsport at finde sted hver eneste dag rundt om i verden, da sikkerheden for konkurrenterne og officials altid har været min højeste prioritet.

‘Tak til FIA-præsidenten, Mohammed Ben Sulayem og hans præsidentteam for deres personlige støtte siden deres udnævnelse, og jeg ønsker dem det bedste for fremtiden.

‘Den personlige støtte fra min familie, venner og kolleger globalt under denne rejse og især i de sidste par måneder kan kun beskrives som overvældende og noget, jeg for altid vil værdsætte.’

Men Masi vil altid blive husket i F1-folklore for begivenhederne i Abu Dhabi.

På vej mod de sidste omgange af det sidste løb i december sidste år tog Masi beslutningen om at lade de fem biler, der adskiller løbslederen Lewis Hamilton og Verstappen, løsne sig bag en sikkerhedsbil.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk