Ida Karstoft i historisk sensation – vinder bronze i 200 meter

Den danske atletikstjerne Ida Karstoft skabte fredag aften sensation, da hun i kvindernes 200-meter-finale ved EM i Munchen vandt bronze.

Danske topresultater på sprintdistancerne er ikke hverdagskost, men den 26-årige atlet løb over stregen som nummer tre i tiden 22,72 sekunder.

– Det er så overvældende. Jeg har været emotionel hele dagen, siger Ida Karstoft til DR Sporten.

Hendes præstation er historisk.  Det er den blot fjerde danske EM-medalje i atletik på kvindesiden gennem tiden.

– Jeg er mundlam. Det er de første mesterskaber, jeg er med til, og nu står jeg med en medalje. Efter år med skader, som har ødelagt indendørs- og udendørssæsoner, står jeg her, og det er kæmpestort, fortsætter hun.

Ida Karstoft startede på bane seks og måtte se sig overtrumfet af to andre løbere. Hun lå længe side om side med briten Jodie Williams, men reelt var den danske medalje aldrig virkelig i fare.

På de sidste meter rykkede Ida Karstoft fra Jodie Williams, der blev distanceret med  13 hundrededele af et sekund.

Forrygende sæson

Mujinga Kambundji fra Schweiz vandt guld, mens forhåndsfavoritten Dina Asher-Smith snuppede sølvmedaljen.

Ida Karstoft har generelt haft en forrygende sæson i 2022. Tidligere på året vandt hun Diamond League-stævnet i Oslo, og desuden har hun flere gange forbedret den danske rekord på 200 meter. Rekorden ligger i øjeblikket på 22,67 sekunder.