Hvad er Tour de France egentlig?

Tour de France. Foto: Shutterstock.

Tour de France skulle siges at være verdens hårdeste etapeløb for en professionel cykelrytter.

I årenes løb, som en tradition i mange lande, har folk cyklet i grupper og udforsket forskellige scener og forbløffende steder, moder natur har at tilbyde. Cykling er meget mere underholdende, når det foregår i en form for konkurrence, da folk måske skændes eller rettere vil vide, hvem der er den bedste rytter blandt gruppen af ​​ryttere.

Det er af den grund, at flere cykelkonkurrencer siden er blevet indført for at give cykelryttere en vigtig platform at konkurrere på. Af alle platforme er Tour de France uden tvivl den mest fremragende og højt respekterede cykelkonkurrence i verden.

Hvad er det?

Også kendt som “Le Grande Boucle” eller “Le Tour”, er Tour de France verdens største årlige sportsbegivenhed. Det er en cykelkonkurrence, der afholdes i Frankrig hvert år (nogle gange nabolande) og foregår i 21 etaper med en rute, der dækker cirka 3.500 kilometer.

Dette er VM, Super Bowl og Stanley Cup i cykelløb. Cyklister fra hele verden samles i Frankrig for at konkurrere om chancen for at vinde det prestigefyldte Tour de France-trofæ og en pengepræmie på €450.000 (3 mil. danske kroner).

Dette er en sport, der samler 3,5 milliarder tv-seere og over 12 millioner tilskuere årligt. Det er en spændende sport, og det er helt gratis at deltage.

Hvordan fungerer det?

Tour de France er en holdsport, der har i alt 198 cykelryttere fordelt på 22 hold af ni. I løbet af 21 dage, normalt i juli, tilbagelægger cyklister en rute, der strækker sig over 3.500 kilometer.

Tour de France er opdelt i 21 etaper: Ni flade etaper, tre bakkede etaper, syv bjergetaper (inklusive fem topmøder), to individuelle tidskørsel og to hviledage.

En etape udføres hver dag, dækker omkring 225 kilometer og tager omkring fem og en halv time at gennemføre. Hver etape har en vinder, og den rytter, der gennemfører flest etaper på kortest tid, vinder den samlede titel.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk