Verdens rigeste familie mister 16 milliarder dollars på en enkelt dag

Foto: Shutterstock.

Formuen for verdens rigeste familie faldt med 11,4 milliarder USD (81 mia. danske kroner), efter at den amerikanske detailgigant Walmart for anden gang i år sænkede sin indtjenings prognose.

 

Aktier i detail handleren, som kontrolleres af Walton-familien, faldt med 7,6 procent i amerikansk handel tirsdag (onsdag AEST), efter at den sagde, at den justerede indtjening pr. aktie vil falde så meget som 13 procent i år, rapporterer Bloomberg.

Aktierne i Walmart, det største amerikanske detailselskab, lukkede 7,6 procent lavere.

For to måneder siden sagde selskabet, at indtjeningen per aktie kun ville falde omkring 1 procent, mens det i februar havde forudsagt en lille stigning.

Grundlæggeren af ​​Walmart, den afdøde Sam Walton, byggede virksomheden på at diskontere meget af dets aktier. Tidligere har politikken hjulpet med at beskytte aktiekursen under økonomiske recessioner.

I dag ejer hans tre overlevende børn, Jim, Alice og Rob, svigerdatter Christy og Christys søn, Lukas, knap halvdelen af ​​virksomheden.

De er tilsammen værd 285 milliarder dollars (2105 mia danske kroner).

Men Walmart og andre amerikanske detailgiganter er blevet ramt af shoppere, der trækker sig tilbage med at købe tøj og andre diskretionære genstande midt i den højeste inflation i 40 år.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk