Ukrainsk krig vækker bekymring i Indien

Nuclear facility i Rusland. Foto: Shutterstock.

FN-ambassadør, Ruchira Kamboj: Vi støtter alle diplomatiske bestræbelser på at afslutte konflikten.

 

Indien har udtrykt bekymring over rapporter om beskydninger i nærheden af ​​lagerfaciliteten for brugt brændsel på Zaporizhzhia-atomkraftværket i Ukraine, der kan have “potentielt alvorlige konsekvenser” for befolkningen og har opfordret til gensidig tilbageholdenhed for at sikre, at sikkerheden af ​​atomanlæg det krigshærgede land ikke er truet.

Lederen af ​​FN’s nukleare overvågningskontor fortalte på et hastemøde i Sikkerhedsrådet torsdag, at kampe tæt på atomkraftværket Zaporizhzhia i Ukraine havde forårsaget en vis skade på anlægget, og han opfordrede til, at en øjeblikkelig inspektionsmission fik lov til at besøge atomkraftværket.

“Vi fortsætter med at følge udviklingen omhyggeligt med hensyn til sikkerheden af ​​Ukraines atomkraftreaktorer og faciliteter,” sagde Indiens faste repræsentant ved FN, ambassadør Ruchira Kamboj, på det åbne møde i Sikkerhedsrådet om situationen ved Zaporizhzhia Nuclear Power. Plant.

“Indien lægger stor vægt på at sikre disse faciliteters sikkerhed, da enhver ulykke, der involverer nukleare anlæg, potentielt kan have alvorlige konsekvenser for folkesundheden og miljøet,” sagde han.

Kamboj sagde, at Indien udtrykker sin bekymring over rapporterne om beskydning nær lagerfaciliteten for brugt brændsel i Zaporizhzhia NPP. “Vi opfordrer til gensidig tilbageholdenhed for ikke at bringe sikkerheden ved nukleare anlæg i fare,” sagde han.

Tidligere fortalte Rafael Mariano Grossi, generaldirektør for Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA), på et møde i FN’s Sikkerhedsråd, at  Zaporizhia-kraftværket, Europas største, den 5. august blev beskudt, hvilket forårsagede flere eksplosioner nær omstillingstavlen, hvilket forårsagede strømafbrydelser.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk