Tyrkiet: To færdselsulykker koster mindst 35 livet

Foto: Shutterstock.

ISTANBUL: Tyrkiske myndigheder undersøgte søndag to opfølgende ulykker, der dræbte mindst 35 mennesker dagen før.

 

 

I begge tilfælde var blandt de dræbte førstehjælpere, der havde reageret på tidligere sammenstød. Lørdagens tragedie fandt sted blot 250 kilometer væk i det sydlige Tyrkiet.

Den første ulykke fandt sted på Gaziantep- og Nizip-motorvejene, da et beredskabshold, der reagerede på en ulykke i Mardin-provinsen vest for Derik, kolliderede med en passagerbus.

Ifølge indenrigsminister Suleiman Soylu omfattede de 15 døde tre brandmænd, to paramedicinere og to journalister. Otte af ofrene sad i bussen. Ilhas News Agency sagde, at to journalister døde, efter de stoppede for at hjælpe folk, der var involveret i den første ulykke, da en bil kørte af motorvejen og gled ned af en dæmning.

TV-optagelser viste, at ambulancen var alvorligt beskadiget bagtil, og bussen væltede langs motorvejen. Gaziantep-guvernør Dabut Guru sagde, at 22 mennesker blev såret i de efterfølgende sammenstød.

En anden hændelse fandt sted i Derrick sent lørdag eftermiddag, efter at en sættevogns bremser svigtede, og vognenkolliderede med to andre køretøjer nær en tankstation.

Da redningsmandskabet arbejdede på stedet, og folkemængderne samledes for at se på, mistede en anden lastbil herredømmet og kørte ind i dem.

På stedet sagde Soylu, at 20 mennesker blev dræbt og 26 såret. Politibetjente var blandt ofrene, og to chauffører blev anholdt, da en efterforskning blev iværksat, sagde han.

Ifølge regeringen døde 5.362 mennesker i trafikulykker i Tyrkiet sidste år.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk