Tunesien kan blive fjernet fra VM i Qatar

Se alle grupperne til VM i fodbold 2022

FIFA advarer nu Tunesien om, at dets deltagelse i VM kan blive sat i fare, hvis regeringens indblanding i organisationen opdages.

 

Den nordafrikanske nation, der har kvalificeret sig til sit sjette VM, er i gruppe D sammen med verdensmestrene Frankrig, Australien og Danmark, som møder hinanden i deres åbningskamp den 22. november.

FIFA sendte i denne uge et brev til det tunesiske fodboldforbund (TFF), efter at den tunesiske ungdoms- og sportsminister Kamel Deguiche blandt andre nylige kommentarer havde sagt noget, der gjorde det globale styrende organ og flere føderale kontorer vrede.

FIFA bekræftede brevet til Reuters, men afviste at kommentere yderligere. Da Reuters kontaktede TFF og Sportsministeriet, svarede han ikke umiddelbart. Et brev fra FIFAs medlemsforeningsdirektør Kenny Jean-Marie til TFF’s administrerende direktør Wajdi Aouadi mindede foreninger om deres forpligtelse til at handle uafhængigt og undgå unødig indflydelse fra tredjeparter.

“Manglende overholdelse af disse forpligtelser kan resultere i sanktioner i henhold til FIFA-lovgivningen, herunder suspendering af den relevante forening,” sagde han.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk