Tre bevæbnede mænd dræbt i skyderi i Canada

Foto: Shutterstock.

En bevæbnet mand rettede mod hjemløse skød dødeligt to mænd i en forstad til Vancouver, British Columbia, og sårede to andre, før han blev skudt og dræbt af politiet, sagde myndighederne mandag.

 

Beviser for hærværket blev spredt rundt i soveværelset inklusive en væltet cykel, der væltede personers ejendele ud på en gade og en indkøbskurv med nogens ejendele.

Royal Canadian Mounted Police sagde, at et beredskab steam konfronterede den mistænkte ikke langt fra, hvor en mand blev fundet med et skud mod hans ben. Under en interaktion med politiet blev den mistænkte skudt og erklæret død på stedet, oplyser myndighederne.

Politichef Ghalib Bhayani sagde, at myndighederne ikke kender motivet bag skyderierne, eller om der var et forhold mellem skytten og ofrene. Sådanne angreb er sjældne i Canada, som har strenge våbenlove.

Udover manden med ben såret blev en kvinde også såret og var i kritisk tilstand, oplyser politiet.

Skyderiet ramte Langley, en by med omkring 29.000 indbyggere, der ligger omkring 48 kilometer sydøst for Vancouver. Byen byder på et udvalg af butikker og restauranter og kan prale af næsten 350 acres (142 hektar) parker. Mange indbyggere flyttede til Langley for deres billigere boliger og pendler til Vancouver, den største by i provinsen British Columbia.

Tidligt om morgenen udsendte politiet en mobiltelefon alarm, der sagde, at de var på stedet for flere skyderier med forbigående ofre. Mens de fleste af skyderierne fandt sted i Langleys centrum, var et rapporteret skyderi i det tilstødende Langley Township.

Efter skyderiet begyndte, stødte ambulancer og politibiler sammen ved et indkøbscenter. Området blev afspærret med gult politi tape, og et større vejkryds blev lukket. Et sort telt blev sat op over et af gerningsstederne. Et drabs hold bekræftede på sociale medier, at dets efterforskere var udsendt til Langley for at hjælpe.

Landet gennemgik sine love om våbenkontrol, efter at en angriber dræbte 14 kvinder og sig selv i 1989 på Montreals Ecole Polytechnique College. Det er nu ulovligt at besidde et uregistreret håndvåben eller enhver form for hurtigskydende våben i Canada. For at købe et våben kræver landet også træning, en personlig risikovurdering, to referencer, ægtefælle meddelelse og kontrol af straffeattest.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk