Trafikkaos, da hackere bestilte hundreder af taxaer til samme sted i Moskva

Foto: Shutterstock

I et målrettet angreb i torsdags er det lykkes ukendte angribere at kompromittere Ruslands største taxa-app, Yandex Taxi, og bruge adgangen til at lokke taxaer i hundredevis ind i hjertet af Moskva.

 

Flere videoer blev delt på sociale medier, der viste snesevis af taxaer, der samles på samme sted i det vestlige Moskva, hvilket skabte gridlock og tvang chauffører til at undgå trafikpropper og halebacks.

Nogle brugere af sociale medier har beskrevet det som “som en filmscene”.

Ruslands største kørselstjeneste, Yandex Taxi, har bekræftet, at det var målet for et cyberangreb.

Virksomheden bekræftede, at Yandex taxachauffører i hovedstaden torsdag morgen modtog snesevis af falske ordrer, der alle førte dem til det samme sted.

Dette førte til et sammenbrud af taxatjenesten og skabte massive trafikpropper i Moskva.

I en erklæring sagde Yandex, at de var stødt på et forsøg fra angribere på at forstyrre tjenesten.

“Algoritmen til at opdage og forhindre sådanne angreb er allerede blevet forbedret for at forhindre lignende hændelser i fremtiden,” sagde en Yandex-talsmand til Forbes.

Virksomheden sagde også, at det snart ville løse kompensation til de chauffører, der var lammet i trafikken i mindst 40 minutter. Ifølge Forbes varede trafikproppen dog mere end to timer.

En hilsen fra Anonymous

Anonymous, en gruppe hacktivister, påtog sig ansvaret for angrebet på Twitter.

Dette cyberangreb kom, mens russiske styrker fortsætter deres invasion af Ukraine.

Ud over kampene på jorden har hver side engageret sig i cyberkrigsførelse. Det er ikke første gang, at russiske tjenester har været nede på grund af cyberangreb.

I marts blev flere russiske TV-kanaler hacket og fik deres programmer erstattet med dækning af krigen i Ukraine af uafhængige TV-stationer.

Og endnu for nylig, i juni, blev en stor russisk radiostation hacket og begyndte at udsende ukrainske hymner og antikrigssange.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk