Russiske missiler dræber mindst 20 i Ukraine

Foto: Shutterstock.

Russiske missiler, der toradag ramte en by i det centrale Ukraine, har dræbt mindst 20 mennesker og såret omkring 90 eller flere, oplyser de ukrainske myndigheder. Landets præsident kaldte angrebet “en åben terrorhandling” mod civile på steder uden militær værdi.

 

Ukraines nationale politi sagde, at tre missiler ramte en kontorbygning og beskadigede nærliggende beboelsesbygninger i Vinnytsia, som ligger 268 kilometer sydvest for hovedstaden Kiev.

En russisk ubåd i Sortehavet affyrede Kalibr-krydsermissiler mod byen, og tre børn var blandt de døde, skrev vicechefen for Ukraines præsident kontor, Kyrylo Tymoshenko, på besked-appen Telegram. Det russiske militær har ikke bekræftet angrebet.

Missilerne antændte ifølge embedsmænd en brand, der udvidede sig til at afbrænde 50 biler på en tilstødende parkeringsplads. Det ukrainske politi oplyser, at folk er meldt savnet. Guvernøren for Vinnytsia-regionen, Serhiy Borzov, sagde, at ukrainske luftforsvarssystemer skød yderligere fire missiler ned over området.

Den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyy udtaler, at angrebet bevidst var rettet mod civile. Strejken skete, da regeringsembedsmænd fra omkring 40 lande mødtes i Haag for at diskutere koordinering af indsatsen for at efterforske og retsforfølge potentielle krigsforbrydelser i Ukraine.

“Hver dag ødelægger Rusland civilbefolkningen, dræber ukrainske børn, retter missiler mod civile mål, hvor der ikke er militære mål. Hvad er det, hvis ikke en åben terrorhandling?” skrev Zelenskyy på Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk