Ruslands ultimative mål er at afsætte Ukraines præsident

Lavrov. Foto: Shutterstock.

Rusland ser ud til at have vendt sig selv, efter at landets øverste diplomat sagde, at Moskvas overordnede mål er at vælte den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyys regering, mens russiske artillerispærringer og luftangreb fortsætter med at ramme byer over hele Ukraine.

 

Bemærkningen fra den russiske udenrigsminister Sergey Lavrov kommer midt i Ukraines bestræbelser på at genoptage korneksporten fra dets Sortehavshavne, noget der ville hjælpe med at lette den globale fødevaremangel, under en ny aftale, der blev testet af et russisk angreb på Odesa i weekenden.

Lavrov talte til udsendinge ved et topmøde i Den Arabiske Liga i Kairo sent søndag, og sagde, at Moskva er fast besluttet på at hjælpe ukrainere med at “frigøre sig selv fra byrden af ​​dette absolut uacceptable regime.”

Lavrov argumenterede for, at Rusland var klar til at forhandle en aftale om at afslutte fjendtlighederne i marts, da Kyiv ændrede takt og erklærede sin hensigt om at styrte Rusland på slagmarken, og tilføjede, at Vesten har opmuntret Ukraine til at fortsætte med at kæmpe.

“Vesten insisterer på, at Ukraine ikke må indlede forhandlinger, før Rusland er besejret på slagmarken,” sagde Lavrov.

Det var endnu ikke klart, hvornår kornoverførsler ville blive genoptaget, efter at Rusland og Ukraine fredag ​​underskrev identiske aftaler med FN og Tyrkiet i Istanbul. Aftalerne sigter mod at bane vejen for forsendelsen af ​​millioner af tons hårdt tiltrængt ukrainsk korn samt eksporten af ​​russisk korn og gødning.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk