Rusland kan ikke stoppe krigen, selvom Ukraine dropper håb om NATO

Foto: Shutterstock.

MOSKVA (Reuters) – Den russiske præsident Vladimir Putins største allierede sagde i går, at Rusland ikke ville stoppe sine militære operationer i Ukraine, selvom Kiev officielt gav afkald på NATO.

 

Tidligere præsident Dmitrij Medvedev, der nu er næstformand for det russiske sikkerhedsråd, sagde også i et interview med fransk tv, at Rusland var klar til at mødes med den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky under visse betingelser.

Allerede før invasionen i februar gjorde Moskva det klart, at Ukraines NATO-medlemskab var uacceptabelt for landet.

“At opgive deres deltagelse i Den Nordatlantiske Alliance er nu afgørende, men det er stadig ikke nok til at skabe fred,” sagde Medvedev til LCI TV, med henvisning til et russisk nyhedsbureau.

Han sagde, at Rusland vil fortsætte kampagnen, indtil målet er nået. Putin siger, at han ønsker at “de-nazificere” Ukraine. Kyiv og Vesten siger, at dette er et grundløst påskud for en erobringskrig.

Siden aggressionen begyndte, har forhandlinger mellem Rusland og Ukraine været afholdt flere gange uden fremskridt og ringe udsigt til genoptagelse.

I sine kommentarer sagde Medvedev også, at amerikanske våben, der allerede bliver sendt til Ukraine – såsom HIMARS’ flere raketkastere – endnu ikke udgør en væsentlig trussel.

Men han sagde, at situationen kunne ændre sig, da amerikanske våben kan ramme mål på længere afstande.
“Hvis et missil af denne type kan flyve 70 kilometer, er det én ting,” sagde han.

“Men hvis det var 300-400 km, ville det være en anden historie. Nu ville det være en direkte trussel mod Den Russiske Føderations territorium.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk