Regeringen vil udvise alle udlændinge med ubetinget dom

Kaare Dybvad Bek. Foto: Shutterstock.

Regeringen foreslår nu, at alle udlændinge, der modtager en ubetinget fængselsdom, fremover vil blive udvist. Længden af en udlændings ophold i Danmark skal ikke påvirke, om en dom kan føre til udvisning, mener regeringen.

 
Regeringen ønsker at ændre loven på området. I dag er praksis sådan, at mange undgår udvisning, fordi de forud for en dom for et strafbart forhold har opholdt sig i Danmark i længere tid.

Regeringen ønsker generelt, at Danmark skal kunne udvise langt flere  kriminelle, end det er tilfældet i dag.

Ifølge regeringen skal en udlænding som udgangspunkt fremover altid udvises, hvis vedkommende bliver idømt en ubetinget fængselsstraf.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) mener, at der har været “rigtig mange sager”, hvor udlændinge har undgået udvisning trods en ubetinget fængselsstraf, fordi de har været i Danmark i lang tid.

– Det mener vi, grundlæggende er forkert. Det er ikke mindre forkert, at man begår en voldtægt, fordi man gør det efter ni år, end hvis man gør det efter to år, forklarer han til Ritzau.

– Jeg synes, det er helt rimeligt at sige, at for folk, der er i Danmark, som ikke er statsborgere, og som ikke har fået permanent ophold, at hvis du begår så grov kriminalitet, at du får en ubetinget dom, så kan du ikke være her mere, siger han.

Ifølge regeringens forslag skal en udvisning kun kunne undlades, hvis den med sikkerhed er i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

Vil overholde konventionerne

– Vi går så langt, som vi kan, samtidig med at vi overholder konventionerne, siger Kaare Dybvad Bek til Ritzau.

Udlændingeministeren kan ikke umiddelbart fastslå, hvor mange flere der vil blive udvist, hvis lovforslaget bliver vedtaget. I 2021 blev 1105 udlændige udvist ved dom.

Kaare Dybvad Bek understreger, at undtagelser vil kunne forekomme, hvis udvisningerne strider med internationale konventioner og/eller EU-retten. Men som udgangspunkt skal det ikke længere være en formildende omstændighed, at den dømte har opholdt sig i landet i længere tid.

Efter forslaget skal udlændinge, der har opholdt sig lovligt i Danmark i mindre end fem år, skal som hidtil også udvises af Danmark, hvis de modtager en betinget straf.

Udlændinge, som har opholdt sig lovligt i Danmark i mindre end fem år, skal ifølge forslaget som hidtil også udvises, hvis frihedsstraffen er betinget.

Allerede i dag arbejder anklagemyndigheden ud fra den retningslinje, at hvis der er mulighed for at nedlægge påstand om udvisning i en straffesag, skal denne påstand også effektueres.

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jamil
Jamil
1 year ago

Det er fair nok

Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk