Putin siger, at Rusland ikke engang er startet i Ukraine

Vladimir Putin. Foto: Shutterstock.

Den russiske præsident Vladimir Putin har advaret om, at Rusland knap har startet sin militære aktion i Ukraine og udfordrer vestlige lande, der støtter Kiev, til at forsøge at besejre Rusland på slagmarken.>

 

Under en tale den 7. juli på et møde med ledere af parlamentet anklagede Putin vestlige allierede for at sætte skub i fjendtlighederne og hævdede, at “Vesten ønsker at bekæmpe os. Indtil den sidste ukrainer.”

Han kaldte det en tragedie for det ukrainske folk, men tilføjede: “Det ser ud til, at det er på vej i den retning,” og advarede om, at alle burde forstå, at Rusland “i det store og hele ikke har startet noget seriøst endnu.”

I en af ​​sine stærkeste taler siden Rusland invaderede Ukraine den 24. februar, udfordrede Putin også direkte de vestlige allierede, der bakker op om Ukraine.

»I dag hører vi, at de vil besejre os på slagmarken. Nå, hvad kan man sige her? Lad dem prøve,” sagde Putin.

Den ukrainske præsident rådgiver Mykhaylo Podolyak reagerede på Putins kommentarer ved at sige, at der ikke er nogen plan fra det “kollektive Vesten”.

Den eneste plan er den russiske hær, “som gik ind i det suveræne Ukraine, beskød byer og dræbte civile. Alt andet er primitiv propaganda,” sagde han på Twitter. “Det er derfor, Putins mantra om ‘krig til den sidste ukrainer’ er endnu et bevis på et velgennemtænkt russisk folkedrab.”

Vestlige lande har beskrevet den russiske invasion af Ukraine som uprovokeret, og G7-landene understregede på sit seneste topmøde, at krigen i Ukraine er “ulovlig og uberettiget.”
Moskva siger, at det, de kalder sin “særlige militæroperation”, er resultatet af mislykkede forsøg på at blive enige om sikkerhedsgarantier og om udvidelsen af ​​NATO.

Proxy-krig

Moskva beskylder Vesten for at føre en proxy-krig mod den ved at indføre økonomiske sanktioner og optrappe forsyningen af ​​avancerede våben til Ukraine.

Sanktionerne er støt udvidet og påvirker Ruslands førende banker, forsvarsindustri virksomheder, store virksomheder og enkeltpersoner, inklusive Putin. Mange multinationale selskaber har trukket sig tilbage fra det russiske marked og afskediget tusindvis af russiske arbejdere, da de rejste.

I sin trods tale den 7. juli anklagede Putin, at vestlige sanktioner mod Rusland ikke har formået at nå deres mål om at “så splittelse og stridigheder i vores samfund og demoralisere vores folk.”

Han tilføjede, at “det kollektive Vestens forsøg på at håndhæve sin version af den globale orden er dømt til at mislykkes.”

Men Putin henviste også til muligheden for forhandlinger og sagde: “Vi afviser ikke fredsforhandlinger. Men de, der afviser dem, bør vide, at jo længere det går, jo sværere vil det være for dem at forhandle med os.”

Det var den første reference til diplomati i mange uger efter gentagne udtalelser fra Moskva om, at forhandlingerne med Kiev var totalt brudt sammen.

Russiske styrker erobrede for nylig den østlige region Luhansk og fortsatte den 7. juli med at forsøge at presse dybere ind i den østlige Donbas-region.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk