Putin er i krise: Det russiske militær bløder i Ukraine

Foto: Shutterstock.

Tidligere på ugen meddelte Ruslands præsident, Vladimir Putin, at så mange som 300.000 reservister kunne blive indkaldt for at støtte de “særlige militæroperationer” i Ukraine.

 

Derudover gav den russiske forsvarsminister Sergei Shoigu den første opdatering om antallet af tab i næsten seks måneder og fortalte statsmedier, at omkring 5.937 soldater var blevet dræbt siden starten af ​​konflikten.

Shoigu afviste yderligere påstande fra den ukrainske regering og Vesten om, at Rusland har lidt store tab i sin nu syvende måneders kampagne. Han tilføjede, at 90 procent af russiske soldater, der blev såret i kampene, var vendt hjem. Dette var første gang, Rusland har leveret et “officielt dødstal” siden den 25. marts, hvor det meddelte, at 1.351 soldater var blevet dræbt.

I betragtning af at kampene kun er blevet intensiveret siden da, virker det meget usandsynligt, at kun omkring 4.500 soldater blev dræbt i løbet af de efterfølgende seks måneder.

Faktisk sagde Pentagon i august, at ifølge dets uafhængige skøn var mellem 70.000 og 80.000 russiske militærpersoner blevet dræbt eller såret, og i juli havde de anslået, at dødstallet var omkring 15.000.

Ukrainske skøn er endnu højere, med så mange som 49.000 russiske soldater dræbt i kampene.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk