Pope er påkrævet på at give en undskyldning til oprindelige folk for skolemisbrug i Canada

Pope. Foto: Shutterstock.

Tusindvis af indfødte personer forventes at mødes på mandag i det lille Alberta prærie. Samfund Maskwacis for at høre en længe ventet undskyldning fra pave Frans. For generationer af misbrug og kulturel undertrykkelse på katolske bolig skoler over hele Canada.

 

Francis er planlagt til at ankomme midt på formiddagen til stedet for den tidligere Ermineskin Indian Residential School, der nu stort set er revet ned. Han vil holde pause ved den tidligere skole og den nærliggende kirkegård, før han taler i et stort åbent område til skolens overlevende. Deres pårørende og andre støtter.

Francis ankom søndag til Edmonton, hvor han blev mødt af repræsentanter for Canadas tre vigtigste indfødte grupper – First Nations, Metis og inuit – sammen med politiske og kirkelige dimittere. Paven tilbragte resten af ​​dagen med at hvile på et seminar i provinshovedstaden.

Den canadiske regering har indrømmet, at fysisk og seksuelt misbrug var udbredt i de statsfinansierede kristne skoler, der fungerede fra det 19. århundrede til 1970’erne. Omkring 150.000 indfødte børn blev taget fra deres familier og tvunget til at deltage i et forsøg på at isolere dem fra indflydelsen fra deres hjem, indfødte sprog og kulturer og assimilere dem i Canadas kristne samfund.

Når Francis besøger, vil kirken vise det tøj, brød og andre forsyninger, den regelmæssigt giver til de trængende, herunder mange af Edmontons anslåede oprindelige befolkning i byerne på 75.000.

Besøget vil være et “møde”, der vil hjælpe “for folk at vide, hvad vi er, hvem vi er,” sagde dets præst, pastor Jesu Susai.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk