Madeleine McCanns forældre udtaler sig efter tabt retssag

Foto: Shutterstock.

Madeleine McCanns forældre har tabt den sidste fase af deres juridiske kamp over en kommentar fra en tidligere portugisisk detektiv, som de hævder var involveret i hendes forsvinden.

 

Advokater for Kate og Jerry McCann hævdede, at de portugisiske myndigheder havde krænket deres ret til respekt for deres privatliv, da byretten afviste ærekrænkelsessagen mod Goncalo Amaral.

I bøger, tv-dokumentarer og avisinterviews hævdede han, at familien McCann var involveret i forsvinden af ​​deres datter, Madeleine.

I en afgørelse, der blev offentliggjort tirsdag, afgjorde Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, at parrets omdømme ikke blev skadet af Amarals udtalelser, men af ​​korte beskyldninger i sagen.

I en erklæring efter dommen sagde McCanns: “Vi er utvetydigt skuffede over afgørelsen fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der blev offentliggjort i dag. “Men meget har ændret sig, siden Amarals udgiver og tv-selskab startede en retssag for 13 år siden.”

“Han har kun én grund til, at vi skal handle: at Amarals ubegrundede påstande har påvirket eftersøgningen af ​​Madeleine negativt.”

“Hvis offentligheden tror, ​​vi er involveret i hendes forsvinden, kan de ignorere mulige spor og ikke videregive relevant information til de relevante retshåndhævende myndigheder.”

De takkede også det britiske, tyske og portugisiske politis arbejde. Inden de udtrykte håb om, at de ansvarlige for deres datters forsvinden ville blive stillet for retten.

McCanns har nu tre måneder til at appellere afgørelsen.

Den 3. maj 2007 forsvandt deres 3-årige datter under en familierejse i Praiada, Portugal. Tidligere i år afslørede tyske efterforskere nye beviser mod den hovedmistænkte i forsvindingssagen. Anklagere, sagde i et interview med portugisisk tv, at den dømte seksualforbryder Christian Brückner, blev udpeget som mistænkt af de portugisiske myndigheder i april, hvor den 15-årige juridiske frist nærmede sig, efter at være blevet undersøgt af tyske myndigheder i to år.

I maj sagde McCann-familien, som markerede 15-året for deres datters forsvinden, at det var vigtigt at få sandheden frem.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk