Lars Boje Mathiesen tilmelder Mette Frederiksen til “Luksusfælden”

Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige har tilmeldt statsminister Mette Frederiksen til TV-programmet “Luksusfælden”

 

Det sker på baggrund af onsdagens pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen i fællesskab med finansminister Nicolai Wammen, klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen samt erhvervsminister Simon Kollerup på et pressemøde præsenterede befolkningen for et såkaldt prisloft, der ifølge regeringen vil give danskerne mulighed for at indefryse en del af den kommende vinters regninger på el, gas og fjernvarme.

“Så gik den ikke længere. Mette Frederiksen er nu tilmeldt Luksusfælden, da hun tydeligvis ikke forstår forskellen på et prisloft og afbetaling”,skriver Lars Boje Mathiesen i et opslag på sin Facebookprofil.

Lars Boje Mathiesen er utilfreds med regeringsoplægget, fordi forbrugerne ikke slipper for at betale den yderligere afgift.

Man får derimod mulighed for over en periode på fem år at afdrage den del af regningen, der overstiger niveauet fra sidste efterår.

Konkret anbefaler regeringen, at prislofterne sættes til: 15,45 kroner pr. kubikmeter gas, 1,87 kr. pr. kilowatt-time for varmepumper og elpaneler, 1,44 kr. pr. kilowatt-time for fjernvarme samt 2,99 kr. pr. kilowatt-time for el (belysning med videre).

Lars Boje Mathiesen mener ikke, at der i praksis er tale om et egentligt prisloft, idet priserne ikke som sådan begrænses, når de når sidste års niveau, men blot udskydes.

Regeringen har da også fra flere sider fået stor kritik for forslaget, og mange sammenligner forslaget med at “tisse i bukserne for at holde varmen”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk