Kina lukker 21 millioner mennesker inde efter COVID-udbrud

Foto: Shutterstock.

Embedsmænd i den sydvestlige kinesiske by Chengdu har annonceret en nedlukning af 21,2 millioner indbyggere og fire dages bydækkende test efter udbruddet af COVID-19 tilfælde.

 

I en erklæring sagde myndighederne i Chengdu, at byens indbyggere “i princippet skulle blive hjemme.” Fra torsdag blev ikke-nødvendige arbejdere bedt om at arbejde hjemmefra for at bekæmpe den nye bølge af infektioner.

Erklæringen sagde, at alle borgere ville blive testet for infektioner mellem torsdag og søndag. De blev bedt om ikke at forlade byen, medmindre det var “absolut nødvendigt”.

Det var ikke klart, hvor længe nedlukningen vil vare. To provinsbyer i det nordlige Kina har udvidet deres restriktioner lidt ud over de oprindelige planer, men de fleste restriktioner forventes at vare i flere dage på dette tidspunkt, rapporterer Reuters.

Lignende foranstaltninger har begrænset millioner til deres hjem i den nordøstlige by Dalian og i Shijiazhuang, hovedstaden i Hebei-provinsen, som grænser op til hovedstaden Beijing.

Kinesiske statsmedier rapporterede onsdag, at restriktionerne vil påvirke starten af ​​det nye skoleår i mindst 10 byer, da pandemikontrol tvinger skolerne til at skifte til midler som onlinelæring.

Kinas statslige nyhedsbureau China Daily rapporterede med henvisning til Chengdu Health Commission, at 665 bekræftede tilfælde og 293 asymptomatiske bærere fra onsdag var  under behandling eller opfølgning.

Restriktionerne afspejler Kinas strenge overholdelse af sin “nul COVID”-politik, som har ramt økonomien hårdt med nedlukninger, butikslukninger og massive testkrav.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk