Israelske sikkerhedsstyrker dræber fire i sammenstød på Vestbredden

Foto: Shutterstock.

Israelske sikkerhedsstyrker har natten til tirsdag dræbt i alt fire palæstinensere i landsbyen Nablus på Vestbredden.

 

Det oplyser palæstinensiske myndigheder.

Israelske soldater trængte ind i landsbyen for at opsøge medlemmer af oprørsgruppen Løvernes Hule, der ifølge den israelske hær har sit hovedkvarter i byen. I den forbindelse skete de første tre skuddrab.

De israelske sikkerhedsstyrker har været i kamp med Løvernes Hule i de seneste uger. Israel påstår, at gruppen har fremstillet blandt andet bomber i netop Nablus.

Sammenstødene begyndte ifølge øjenvidner, da palæstinensiske sikkerhedsstyrker og oprørere fandt ud af, at de israelske styrker var kommet til landsbyen.

Ud over de dræbte er flere blevet såret, blandt andet medlemmer af Løvernes Hule.

Det oplyser palæstinensiske myndigheder. Om israelske soldater er kommet til skade ved sammenstødene, er endnu uklart.

En fjerde person mistede livet, da han i en separat hændelse i ophidselse kastede sten mod de israelske sikkerhedsstyrker.

Den væbnede konflikt mellem palæstinensiske oprørere og israelske sikkerhedsstyrker har især stået på siden marts. Her indledte den israelske hær en hård offensiv på Vestbredden i et modsvar på en række palæstinensiske angreb i Israel. Offensiven har især været koncentreret omkring Nablus.

Nabil Abu Rudeineh, som er talsmand for den palæstinensiske selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, siger, at selvstyrets præsidentkontor har bedt USA om hjælp i konflikten.

– Det kommer alt sammen til at have dødelige og ødelæggende konsekvenser, siger Rudeineh til fjernsynskanalen Palestine TV.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk