Ingen pladser i Riksdagen til Rasmus Paludan

Foto: Shutterstock.

Rasmus Paludan ser ikke ud til at have haft succes med at få valgt sit indvandrekritiske parti Stram Kurs Sverige ind i Riksdagen.

 

Ifølge de seneste målinger fra de svenske valgsteder har kun otte partier opnået tilstrækkeligt med stemmer til at komme i Rikgsdagen. Paludans parti er ikke blandt de otte.

I Sverige er spærregrænsen fire procent for at opnå en af de 349 pladser i Riksdagen.

Rasmus Paludan stillede op med Stram Kurs ved det danske folketingsvalg i 2019. Her opnåede kan 1,8 procent af stemmerne, men da spærregrænsen i Danmark er to procent, opnåede hans parti heller ikke valg her.

Efter det danske valg fik Rasmus Paludan svensk statsborgerskab på baggrund af, at hans far er svensker. Med sit dobbelte statsborgerskab er det muligt for ham at stille op til valg i både Danmark og Sverige.

Paludan og Stram Kurs skabte stor furore i påsken 2022, da han påbegyndte, hvad han selv kaldte en “valgturne”.

Ligesom han havde gjort det i Danmark, stillede han sig op på offentlige steder i forskellige byer, hvor han afholdt provokerende taler og foretog afbrændinger af Koranen. Det medførte en række optøjer.

Samlet blev 26 politibetjente og 14 civile personer såret ved disse uroligheder. Den svenske rigspolitichef kunne i den forbindelse oplyse, at medlemmer af kriminelle bander var involveret i episoderne.

Urolighederne resulterede i, at svensk politi nægtede Rasmus Paludan at demonstrere.

– Spørgsmålet om Rasmus Paludans demonstration er kompleks, fordi vi bliver nødt til at lave afvejninger mellem menneskers sikkerhed og den grundlovssikrede ret til at udtrykke sine holdninger, lød det dengang fra politiet i en udtalelse.

Ved byretten i Örebro i det sydlige Sverige blev fire mænd i juni idømt fængselsstraffe for et groft angreb på politiet i påsken under en demonstration og koranafbrænding, som Rasmus Paludan havde planlagt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk