Hvor mange kampvogne har Rusland mistet under Ukraine-krigen?

Foto: Shutterstock.

I sidste måned sagde Pentagon-embedsmænd, at Rusland havde mistet tusindvis af pansrede køretøjer, siden det begyndte at invadere Ukraine og kan have haft omkring 70.000 til 80.000 sårede.

 

Den amerikanske forsvarsminister Colin Carr sagde, at disse estimater var “ekstremt bemærkelsesværdige i betragtning af Ruslands manglende opfyldelse af Vladimir Putins mål tidligt i krigen.”

Da Kreml første gang invaderede Ukraine i februar, indledte russiske styrker en aggressiv artilleri-spærreild, mest mod ukrainere, ved at bruge kampvogne til at udføre artilleri-, raket- og raketangreb.

Men som krigen skred frem, mistede Moskva flere og flere kampvogne, hvilket tvang soldaterne til at ændre deres strategi.

Et halvt år

Slutningen af ​​august markerede seks måneders blodsudgydelser forårsaget af Ruslands masseinvasion af det suveræne Ukraine. Hvad den russiske præsident Vladimir Putin kaldte en “særlig militæroperation” for at erobre Ukraine, var den største i Europa siden Anden Verdenskrig.

Brugen af ​​hovedkampvogne fra begge sider under den igangværende konflikt tyder på, at denne krigsførelse måske ikke spiller så stor en rolle i en normal moderne konflikt, da krigen afslørede sådanne køretøjers sårbarhed. Selv T-90, Ruslands selverklærede topkampvogn (MBT), er ikke fritaget for disse mangler.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk