Frankrig nægter at lade Eurostar øge antallet af tog mellem London og Paris

Foto: Shutterstock.

De franske myndigheder modstår presset for at øge antallet af tog, der kører dagligt mellem London og Paris midt i det igangværende rejsekaos.

 

Sådan noget sker på grund af bekymringer vedrørende personalemangel.

Grænsepolitiet, såvel som sikkerhedspersonalet i Frankrig, modsætter sig Eurostars bestræbelser på at tilføje flere tjenester mellem de to byer, da landet ifølge dem vil skulle håndtere yderligere mangel på arbejdskraftrelaterede problemer.

Ifølge Politico kommer konflikten, efter at Frankrig blev beskyldt for at skabe rejsekaos i Dovers havn denne weekend ved at underbemande grænsen.

Som et svar på den skyld, det fik, sagde Frankrigs transportminister, Clement Beaune, at landets myndigheder er mobiliseret til at kontrollere grænsen  samt at lette trafikken. Han fremhævede dog, at Frankrig ikke er ansvarlig for Brexit, hvilket tyder på, at feriegæster skal være forberedt på at stå over for mere omfattende paskontrol ved grænsen.

»De franske myndigheder er mobiliseret til at kontrollere vores grænser og lette trafikken så meget som muligt. Jeg diskuterede dette emne konstruktivt med min kollega Grant Shapps. Men Frankrig er ikke ansvarlig for Brexit,« skrev Beaune på sin officielle Twitter-konto.

Telegraph forklarer, at Eurostar presser på for, at antallet af tog, der kører dagligt mellem London og Paris, øges til 17 om dagen. Ikke desto mindre har embedsmændene ved den franske grænse og Gare du Nord sagt, at de kun kan klare maksimalt 13 tog om dagen.

Før COVID-19-pandemien kørte Eurostar omkring 25 tjenester, og det håbede at øge antallet også i år for at lette presset på flyselskaber og færger. Alligevel har det franske grænsepoliti, samt sikkerhedsscanning personalet hævdede, at de ikke kan håndtere et så højt antal, da landet står over for personalemangel.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk