COVID-19-virus stammer fra Wuhan-markedet i Kina

Wuhan-markedet i Kina. Foto: Shutterstock.

To nye undersøgelser giver flere beviser for, at coronavirus -pandemien opstod på et marked i Wuhan i Kina, hvor der blev solgt levende dyr. Det styrker yderligere teorien om, at virussen opstod i naturen i stedet for fra et kinesisk laboratorium.

 

Undersøgelsen, offentliggjort online tirsdag i tidsskriftet Science, tyder på, at Huanan Seafood Wholesale Market kan have været et tidligt centrum for pandemien, som nu har dræbt næsten 6,4 millioner mennesker globalt. Forskerne konkluderede, at SARS-CoV-2, den virus, der forårsager COVID-19, kan have spredt sig fra dyr til mennesker ved to separate lejligheder.

“Alt dette bevis fortæller os det samme: Det peger direkte på dette særlige marked i det centrale Wuhan,” sagde Christian Anderson, professor i Scripps Research Institutes afdeling for immunologi og mikrobiologi og medforfatter til et af undersøgelserne. “Jeg var ret sikker på laboratorielækagen, indtil vi gravede meget omhyggeligt og så nærmere på det.”

I en undersøgelse, der inkorporerede data indsamlet af forskere i Kina, brugte University of Arizona evolutionsbiolog Michael Wolloby og hans kolleger et kortlægningsværktøj til at estimere mere end 150 tilfælde af COVID-19, det tidligste rapporterede i december 2019s position.

De kortlagde også sager for januar og februar 2020 ved hjælp af data fra den sociale medie-app, som etablerede en kanal for COVID-19-patienter til at få hjælp.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk