Carlsberg dropper donation til ukrainske krigsofre

Foto: Shutterstock.

Bryggerigiganten Carlsberg melder nu ud, at man trækker en ellers lovet donation til krigsofre i Ukraine tilbage.

 

Carlsberg lovede i marts i år, at man ville donere ‘enhver form for overskud’ fra de russiske forretninger til ofrene for den igangværende krig i Ukraine.

Men Carlsberg oplyser nu til Berlingske, at der ikke vil blive overført en eneste krone til ofrene. Bryggerikoncernen henviser til, at man står over for et kæmpe underskud på sine russiske aktiviteter.

‘Talen om donationen skete på et tidspunkt, hvor vi ikke havde det fulde overblik over de finansielle konsekvenser. Vi kan nu se, at vi efter nedskrivningen på 9,5 milliarder kroner ikke kommer til at donere noget, fordi vi står med et kæmpe underskud,’ oplyser Tanja Frederiksen, pressechef i Carlsberg, til Berlingske.

Carlsberg forklarer, at årsagen til det store russiske underskud skyldes beslutningen om at stoppe aktiviteterne i landet. Det medførte en nedskrivning af værdierne i Rusland med 9,5 milliarder kroner.

Regnskaberme viser, at Carlsbergs bryggerier i Rusland havde en værdi af 20 milliarder kroner.

Overordnet set betyder det, at Carlsberg ender med et stort tab, og krigsofrene i Ukraine må derfor se langt efter den forventede støtte.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk