Andreas Mogensen på seks måneder lang rummission til ISS

Foto: ufm.dk.

Den danske astronaut Andreas Mogensen er blevet udvalgt til en helt ny og særlig rummission. Han er netop blevet udtaget til at skulle være den første ikke-amerikanske pilot på en Space-X-mission nogensinde, hvor han skal opholde sig på Den Internationale Rumstation ISS i hele seks måneder.

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse Missionen vil finde sted allerede i 2023.

Andreas Mogensen oplevede i 2015 at være den første dansker, der forlod Jordens atmosfære. Den 2. septemper dette år deltog han i en mission med et russisk rumfartøj, der fløj han til ISS, hvor han i ni dage arbejdede i et internationalt team

“Vi er rigtig mange, der glæder os til at følge Andreas Mogensens næste tur ud i rummet. Med ekspeditionen får 10 danske projekter mulighed for at lave nogle helt unikke forskningsforsøg på ISS, der blandt andet kan fremme grøn omstilling,” fortæller Uddannelses- og Forskningsminister Jesper Petersen.

Den kommende rummission har fået sit helt eget navn. Den kommer til at hedde Huginn og er opkaldt efter den nordiske gud Odins ene ravn, der altid sad på hans skulder.

Faktisk er det Andreas Mogensen, der har udvalgt navnet ud fra 200 forslag, der blev sendt ind til Uddannelses- og Forskningsministeriet i forbindelse med en stor konkurrence, hvor alle kunne deltage.

Navnet, som blev foreslået af Elisabeth Calov og Vibeke Reinhardt, er netop blevet afsløret af Mogensen selv til et arrangement på Københavns Universitet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk