Rygter om IAG-overtagelse af EasyJet får aktier til at stige

Foto: Shutterstock.

British Airways ejer, IAG, ønsker at købe den mindre konkurrent.

 

EasyJet-aktien steg i morges efter en weekendrapport i The Times bekræftede rygter om, at International Consolidated Airlines Group overvejede at købe den mindre rival.

EasyJet-aktier blev handlet mere end 7 % højere, end de gjorde ved starten af ​​handelen, med FTSE 250.

IAG-aktien steg 4 % til 119,6 pence.

Med planer om nedgearing efter en betydelig tilbagevenden til rentabilitet i sommeren 2022 indikerede IAG, at man kunne bruge sin likviditet til at overveje yderligere opkøb. I sidste uge sagde IAGs administrerende direktør: Vi gør kun det, der giver mening, men vi ser muligheder for at vokse sig stærkere. Vi er en gruppe, der ønsker at konsolidere branchen. ”

Russ Mold, investeringsdirektør hos AJ Bell, mener, at en aftale med IAG “giver perfekt mening.”
“Rapporter om, at EasyJet kunne blive opkøbt af International Consolidated Airlines, giver god mening.

“Pandemien har rejst bekymringer om fremtiden for forretningsrejser, da virksomheder rundt om i verden indser, at de ikke behøver at være vært for mange møder forskellige steder. “At have flere samtaler på Teams eller Zoom er meget nemmere, billigere og grønnere end at tage et fly.

“Som følge heraf kan virksomheder som International Consolidated Airlines opleve, at forretningsrejser ikke lever op til niveauerne før COVID, så de bliver nødt til at genoverveje deres fremtidige indtægtsstrømme.

“At eje EasyJet styrker markant International Consolidated Airlines’ position på fritidsmarkedet og giver os adgang til mange værdifulde lufthavnslandingssteder,” tilføjede han.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk