Nej, Bruce Willis solgte ikke sit ansigt til deepfake-firmaet Deepcake

Foto: Shuttertock

Bruce Willis’ agent har nægtet, at Die Hard-skuespilleren har solgt rettighederne til hans ansigt, efter det blev bredt rapporteret, at han havde indgået en aftale med deepfake-firmaet Deepcake.

 

I sidste uge rapporterede Daily Mail og andre nyhedsmedier, at den to-dobbelte Emmy-vinder solgte sine billedrettigheder til virksomheden i Delaware, grundlagt af den ukrainsk-fødte administrerende direktør Maria Chmir.

Dette skulle efter sigende komme før hans diagnose for afasi, en neurokognitiv lidelse, der påvirker tale og evne til at forstå sprog.

Deepfake-virksomheder bruger kunstig intelligens til at skabe realistiske simuleringer af berømte figurer. En deepfake af Willis dukkede op i en annonce for et russisk teleselskab sidste år. Deepcake hævder at have arbejdet med skuespilleren på AI for annoncen og brugt en glødende anbefaling fra ham på deres hjemmeside, men Willis’ folk bekræftede ikke dette over for BBC.

I sidste uge overdrog Star Wars-veteranen James Earl Jones rettighederne til sine unikke Darth Vader-stemmer til et andet AI-firma, Respeecher, hvilket indikerede, at han trak sig tilbage fra rollen og videregav stafetten gennem brugen af teknologi.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk