Hvorfor Pete Townshend fortryder at slutte sig til The Who

Pete Townshend. Foto: Shutterstock.

Siden han dannede The Who i 1964, har Pete Townshend forfulgt alle sine vildeste drømme.

 

Townshend blev rigere, end han kunne have forestillet sig, vandt utallige priser og gennemførte alt, hvad han satte sig for at gøre med et band. Men ligesom menneskets natur spekulerer guitarister stadig på, hvad der ville være sket, hvis de havde besluttet at gå i en anden retning.

The Who er ikke et fungerende band, og Townshend er dækket af kampar efter at rejse sammen. Hvis han brugte 50 år af sit liv på at smadre guitarer på scenen, er der ingen tvivl om, at det vil have en effekt senere hen. Nu hvor efteråret er kommet, må Townsend se konsekvenserne af en mere fyldig ungdom.

Hos The Who var han altid hjernen bag operationen.

Da han selv ved det bedst, fortryder han selv, at han ikke forfulgte en solokarriere før.
På det tidspunkt, hvor Townshend lancerede sin solokarriere med sit barske 1977-mix, var det for sent for ham at rebrande, og offentligheden havde allerede truffet hans beslutning.

Townshend mener dog, at han ville have haft en “meget mere effektiv” karriere, hvis han aldrig havde dannet et band og gået solo fra starten. Selvfølgelig havde det visse aspekter at være i et band, som Townshend elskede.

Den særlige kilde til opfyldelse, han fik fra The Who, var gangstermentaliteten, der forenede de fire af dem. Han havde dog også nogle ulemper, såsom at mestre kunsten at gå på kompromis.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk