Hvad er skudsikker kaffe, og hvordan laver man en?

bulletproof Coffee. Foto: Shutterstock

Bulletproof kaffe har vundet popularitet, fordi den er høj på energi og hjælper en til at føle sig mæt og fokuseret på grund af dens kreative blanding af sunde fedtstoffer og kaffe.

 

Hvad er skudsikker kaffe?

Også kendt som keto-kaffe eller smørkaffe er skudsikker kaffe en populær energigivende drik skabt af frisk kaffe og fedt af høj kvalitet. Skabt af en amerikansk iværksætter, Dave Asprey, blev kaffen designet til at være det nemme alternativ til morgenmad, der giver din krop en dosis sunde næringsstoffer og fedtstoffer. Denne morgenmadsdrik er komplementær til adskillige diæter, herunder low-carb- , paleo- og ketogene diæter, såvel som One Meal a Day og intermitterende fastemetoder

Oprindelse af Bulletproof Coffee

Mens Dave Asprey er populær for at introducere opskriften til den vestlige verden, har konceptet med at kombinere højt fedtindhold faste stoffer med koffein eksisteret i evigheder. Asprey fandt denne perle, mens han vandrede i Himalaya, hvor de tibetanske værter tilbød ham yaksmør-te for at hjælpe ham med at komme gennem bjergenes høje højde og det frysende klima.

Han lavede dog et par variationer af denne originale opskrift, da han bragte den til den vestlige verden. Han ændrede yakmælken til græsfodret smør, brugte kaffe i stedet for te og tilføjede lidt kokosolie.

Mens Asprey introducerede den skudsikre kaffe med sin serie af skudsikre produkter, blev navnet meget populært på grund af fitness-entusiaster, madbloggere og caféer verden over. I nogle tilfælde er skudsikker kaffe også kendt som smørkaffe for at undgå varemærkekrænkelse.

Hvad er MCT Oil & It-fordele?

MCT er en type fedt, der findes i mælk, kokosolie og palmekerneolie, og det står for mellemkædede triglycerider eller mellemkædede fedtsyrer. MCT olie er lugtfri og farveløs, hvilket gør den til den perfekte tilføjelse til smoothies, drinks og andre opskrifter. Det er populært på grund af den ekstra energi, det giver, og hjælper forbrugeren med at forblive skarpere. Et par andre fordele ved MCT-olier inkluderer:

  • Giver ren og hurtig energi
  • Undertrykker sult
  • Forbedrer immunforsvaret
  • Hjælper med at tabe uønsket fedt

Hvorfor drikker man skudsikker kaffe?

De fleste stærkt forarbejdede og kulhydratrige morgenmadsmuligheder som toasts og korn giver forbrugeren et stort energiboost, men det kan senere forårsage variationer i blodsukkerniveauet. Ifølge Asprey kan skudsikker kaffe give dig nok energi til at starte din dag, mens du sikrer, at du ikke har brug for en morgenmad med højt kulhydratindhold.

Er det sundt at drikke skudsikker kaffe?

Hvis du generelt kan indtage koffein hver dag, så er der ingen grund til at tro andet! Fedtet i drikken kan hjælpe med at bremse den måde, koffein behandles på i din krop. Men hvis din krop normalt er modtagelig for koffein, ændrer tilføjelse af fedt muligvis ikke dets virkninger.

Desuden, hvis du ikke er en fan af koffein, kan du altid gå efter koffeinfri opskrifter! Hvis du laver skudsikre kaffer af højkvalitetsfedtstoffer og kaffebønner, kan det vise sig at være et vidunderligt supplement til din kost. Sørg dog for ikke at drikke for meget hver dag – en kop om dagen er den anbefalede mængde.

Fordele ved skudsikker kaffe

Et par grunde til, hvorfor du skal overveje at tilføje skudsikker kaffe til din daglige kost, er:

1. Energi

At drikke skudsikker kaffe kan give personen langvarig og konstant energi i mange timer og samtidig mindske chancerne for blodsukkernedbrud. Grunden til dette er, at fedtet i kaffen kan bremse fordøjelsen af ​​koffein, så kroppen kan absorbere det langsommere.

2. Vægttab

Bulletproof kaffe indeholder MCT-olie, der kan hjælpe med at fremkalde ketose. Kaffen hjælper ved at forblive eller komme ind i ketosis’ metaboliske tilstande. Dette kan få forbrænding af fedt til at være den primære energikilde, almindeligvis kaldet “keto-influenza”. Ingen andre fedtstoffer er så ketogene som MCT-olien, hvilket gør dette til den bedste mulighed for hurtigt at omdanne ketoner og dermed understøtte intermitterende faste og ketogene diæter. Desuden kan kaffen hjælpe med at opretholde ketose og holde insulinniveauet lavt gennem ingredienser som ghee , smør eller skudsikker kaffekokosolie.

3. Næringsstoffer

Bulletproof kaffe er populært for at give folk en bred vifte af næringsstoffer, der inkluderer A-, D-, E- og K-vitaminer sammen med Omega-3-fedtsyrer, beta-caroten, butyrat og konjugeret linolsyre.

Butyratet i kaffen kan hjælpe med en bedre tarmsundhed, da tarmbakterier indtager disse. Ghee og smør i kaffen spiller også en stor rolle i tilførsel af næringsstoffer til kroppen, især når det er græsfodrede produkter.

4. Fokus

En af de mest populære fordele ved skudsikker kaffe er det fokus, det giver. Det er ikke kun koffeinen, der hjælper med at give mental klarhed, men også MCT-olien, der forbedrer kognitive evner. Mange undersøgelser har fundet en stærk sammenhæng mellem tarmsundhed og hjernen, og da hjernen kræver ketoner som sin energikilde, kan skudsikker kaffe hjælpe din krop med at komme ind i ketose langt bedre.

5. Forebyggelse af sygdomme

Undersøgelser tyder på, at kaffe kan hjælpe kroppen med at forhindre visse typer sygdomme, såsom Parkinsons, type-2-diabetes og leversygdomme. Det græsfodrede smør og ghee giver også konjugeret linolsyre for at forhindre sygdomme som kræft , åreforkalkning og insulinresistens. MCT’erne i kaffen reducerer også inflammation og fremmer tarmsundheden.

6. Mæthed

En anden grund til, at skudsikker kaffe betragtes som en meget sund mulighed, er, fordi den undertrykker personens appetit om morgenen, hvilket får vedkommende til at føle sig mæt i en længere periode. Desuden indeholder kaffen en stor mængde fedt på grund af tilstedeværelsen af ​​smør, og dette øger naturligvis mætheden.

7. Tilstedeværelse af koffein

Koffein fra kaffen vil ikke kun hjælpe dig med at holde dig vågen, men det kan også hjælpe kroppen ved at booste stofskiftet og forbrænde uønsket fedt. Når du kombinerer fordelene ved koffein med sund MCT-olie og græsfodret ghee, har du skabt en potent energisammenkogt, der vil sikre, at du føler dig mæt i timevis.

Ulemper ved skudsikker kaffe

Skudsikker kaffe er en cremet, rig drik, men den har et par ulemper, der er værd at se nærmere på. Disse omfatter:

1. Gå glip af morgenmad

En af de største ulemper ved skudsikker kaffe er, at du konstant kan ende med at gå glip af en ernæringsmæssigt afbalanceret og sund morgenmad. Selvom du indtager en drik med højt fedtindhold, og selvom den skudsikre kaffeernæring kan holde dig mæt i timevis, kan du stadig gå glip af andre vigtige næringsstoffer, der er nødvendige for normale kropsfunktioner.

2. Kan overstige det maksimale daglige indtag af fedt

Det er ingen hemmelighed, at skudsikker kaffe er rig på mættede stoffer, men kombineret med MCT-olien vil en kop af kaffen indeholde mere end det maksimale daglige indtag af mættet fedt. Dette kan endda stige afhængigt af mængden af ​​smør du tilføjer.

3. Kan øge stress

Koffein er populært for at give den rigtige mængde energiboost hver dag, og det gør det ved at udløse binyrerne i kroppen, der er ansvarlige for stressrespons. Men når dit kaffeindtag begynder at stige, kan binyrerne blive slidte, hvilket påvirker det endokrine system og resulterer i hormonelle ubalancer. Hos nogle mennesker kan koffein øge stressniveauet selv ved normale daglige aktiviteter ved at aktivere stressreaktionen oftere.

4. Kan øge kolesteroltallet

Smør og den høje mængde af mættet fedt i skudsikker kaffe kan øge det samlede kolesterolniveau i kroppen. Hos nogle mennesker, når dette efterlades ubemærket, kan det øge deres chancer for hjertesygdomme. Derfor kan folk, der tror, ​​de kan være sårbare over for kolesteroludsving, helt undgå kaffen for at undgå komplikationer.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk